Wpis z mikrobloga

@epi: @TlustodupyBialorusin: Problem w Gwincie będzie teraz taki, że nie będzie kontry na złote karty, nobilitacje, Henselta... Moja propozycja chyba była lepsza "Gdy wchodzi Filippa Eilhart na stół wybierz z niego 2 karty przeciwnika po czym zmień ich siłę na 1". Potwory chyba jednak za bardzo po tyłku dostały ale się zobaczy.
  • Odpowiedz
Teraz wszystkie strategie to będzie wrzuć jak najwięcej bazowo silnych potworów, licz że przeciwnik usunie ich jak najmniej, ostatnia karta b---a dwimerytowa - wygrałeś bazową siłą kart
  • Odpowiedz
@Dalthair: ja tam bym wolał, żeby Filippa działała tez na złote, ale na przykład redukowała do 3 zamiast do 1 ;)
tak czy siak brak oddziaływania na złote te imho przegięcie w druga stronę, z dobrej karty stała się taką sobie :/

no a kontra na złote to jeszcze Dijkstra, bo zamienia je w srebrne
czyli najlepiej mieć grać Dijkstrę w połączeniu z Filippą
  • Odpowiedz
@epi: Po co grać Filippę z Dijkstrą, to nie lepiej grać pogodę nie zajmuje złotego slota. Filippa nie zasługuje już raczej na status złotej karty zrównana z ziemią :D
  • Odpowiedz
@epi: Czy ja wiem? Siła Henselta chyba w sporej mierze brała się z Dijkstry (a przynajmniej takie odniosłem wrażenie po kilku grach przeciwko niemu), który po buffie B---y Dwimerytowej mocno oberwał.
  • Odpowiedz
Filippa nie zasługuje już raczej na status złotej karty zrównana z ziemią :D

@Dalthair: no właśnie, z dobrej karty stała się licha, nie powinni takich zmian wprowadzać :P
  • Odpowiedz
@PrawdaoSmolensku: no właśnie, nie tylko henseltem, nobilitacja też się stanie mniej fajna
generalnei teraz cała strategia polegajaca na ulepszeniu trebuszy i ozłoceniu ich jest bezużyteczna :/

po pierwsze, bo słabiej strzelają
po drugie, bo mozna im będzie zbić punkty b---ą, która jest powszechna
  • Odpowiedz
@epi: Pogoda nie działa na złote owszem, Filippa teraz też nie. Grasz Dijkstrę z pogodą i masz prawie ten sam efekt co w połączeniu z Filippą. Czasem nawet lepszy a czasem będzie gorszy ale nie marnujesz złotego slota.
  • Odpowiedz
@Dalthair: Karta "Czyste Niebo" resetuje teraz tylko czerwone (osłabione) wartości siły jednostek.
"Czyste Niebo" powinno wracać do wartości przed rzuceniem pogody. Jak przeciwnik osłabi cały rząd rozdarciem, to mogę zagrać pogodę, a potem np. gryfa to wyleczę swoje jednostki.
  • Odpowiedz