Wpis z mikrobloga

Eevee zawsze uważałem za w miarę rzadkiego pokemona, nie jakoś super rzadkiego, regularnie udawało się jakiegoś złapać ale jednak jak się jakiś pojawił to było to jakieś tam wydarzenie. Ale od czasu ostatniego eventu #!$%@?ło ich takie ilości, że głowa mała. Na początku myślałem, że to kwestia eventu ale tak zostało i nadal wszędzie w mojej okolicy na każdym kroku spawnują się eevee. Przez ostatnie niecałe 3 tygodnie nazbierałem ponad 600 cukierków. Niestety też regułą jest, że praktycznie wszystkie z IV <80% (ewentulanie między 80-90 ale strasznie niskie CP).

Też tak macie czy to kwestia miejsca i akurat mi w okolicy regular spawnów nawpadało?

#pokemongo
  • 8
@kkkempa: czyli wygląda na to, że podobnie. Może Niantic chce, żeby każdy miał dużo cuksów na drugą generację a jednocześnie, żeby dobre IV to był rarytas ( ͡º ͜ʖ͡º)
@weshu: Warto dodać, że w czasie eventu halloweenowego, w Warszawie, w Łazienkach był ich nest i w całym parku na raz potrafiło się ich pojawić nawet kilkanaście sztuk. Dwa godzinne wypady i uzbierałem ~400 cuksów.
czyli wygląda na to, że podobnie. Może Niantic chce, żeby każdy miał dużo cuksów na drugą generację a jednocześnie, żeby dobre IV to był rarytas ( ͡º ͜ʖ͡º)

@weshu: Może Niantic uważa, że przeciętny gracz poświęci tej grze godzinkę dziennie. A nołlafy koczują po kilka godzin na mrozie i płaczą, że często Eevee łapią ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Luka_Wars: Może i racja ale patrząc na to, ża zwykle włączam w przerwie w pracy albo wieczorem jak idę z żoną na spacer to z faktu, że tyle uzbierałem wynika, że naprawdę jest tego bardzo, bardzo dużo. Nawet w domu jak włącze apke to co drugi raz z jedna eevee jest.
@weshu: może to pobożne życzenia ale ja uważam to za preludium do drugiej generacji gdzie jak wiadomo eevee dostaje dwie nowe eeveelucje: espeon i umbreon, stwierdzam tak bo widuję też zwiększone ilości horsea, oddisha, zubata i poliwaga (slowpoka akurat mało ale tego to prawie w ogóle nie widywałem)