Wpis z mikrobloga

@abiT: Wtyczke samą będzie ci ciężko kupić, prędzej cały przewód kupisz.
Masz miernik elektroniczny? Jak tak to włóż agrafkę lub igłę w środek ustaw na mierniku prąd stały 20V i sprawdź czy jest jakieś napięcie.
Taka ładowarka 5/9V około 15zł kosztuje, chce ci się bawić za te cene? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@que_e Miernik mam, mierzylem i na wyjściu jest 0V. Generalnie dostalem ten tablet do naprawy bo nie chce się włączyć. Ładowarka nie ładuje, przez usb tez nie. Baterie wylutowalem i na niej jest również 0V także pewnie padła. Próbowałem włączyć go na ogniwie 18650 ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale też nie wstaje i nie wiem wlasnie co to może być.
  • Odpowiedz
@abiT: Trzeba by znalezc board view i przeleciec sekcje zasilania z pomierzeniem napięć, no ale do tego trzeba by miec sprawną ładowarkę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@que_e: Nie wiem czy znajdę board view do tabletu kiano ( ͡° ʖ̯ ͡°) ale zastanawiałem się czy jakby podłączyć zamiast baterii zasilacz labolatoryjny ustawiony na 3,7V czy by się nie włączył?
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@que_e Dobra tablet zagadał ale widać, że jest problem z baterią bo bardzo szybko spada napiecie na niej - było 3,7 a jak odlaczylem na chwilę ładowarkę i podłączyłem znowu było już 3,6V. Dodatkowo nie działa wifi. W informacjach o tablecie w wersji j---a znalazłem coś takiego: wersja 3.0.8+ root@guangg-pc #265. Myślisz, że tablet jest zrootowany i ktoś coś kombinowal? Sprzęt był dwa razy w serwisie i z
abiT - @que_e Dobra tablet zagadał ale widać, że jest problem z baterią bo bardzo szy...

źródło: comment_gonjIrUPMICUE27kBmaERgsohYVPGrXE.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz