Cześć, Zna ktoś książkę pomagającą rozwiązać problem z nazywaniem, mówieniem i okazywaniem uczuć? Bardzo wiele osób mówiło mi, że mam z tym problem ale zawsze kończyło się to obracaniem tego w żart z mojej strony. Ostatnio staram sie patrzeć na swoje życie trochę z boku i dostrzegam, że bardzo wielu nieporozumień mógłbym uniknąć gdybym nie był upośledzony emocjonalnie. Chciałbym coś z tym zrobić i liczę na Wasze wskazówki. Mam nadzieje że mój przypadek przegrywu nie jest nieuleczalny :) #psychologia #ksiazki #feels #przegryw
@Adolf_Wojtyla: Chyba wszystko jest napisane, po prostu nie czuje potrzeby mówienia o sobie. A jednak ludzie tego od drugiego człowieka oczekują. Kiedy już "muszę" się otworzyć to wychodzi nieskładny bełkot. np. znam ludzi po 15 i wiecej lat. a oni tak na prawdę nie potrafią powiedzieć za wiele o mnie. Nie mówię tu o znajomych z podstawówki tylko o ludziach z którymi utrzymuje regularny kontakt.
Zna ktoś książkę pomagającą rozwiązać problem z nazywaniem, mówieniem i okazywaniem uczuć?
Bardzo wiele osób mówiło mi, że mam z tym problem ale zawsze kończyło się to obracaniem tego w żart z mojej strony. Ostatnio staram sie patrzeć na swoje życie trochę z boku i dostrzegam, że bardzo wielu nieporozumień mógłbym uniknąć gdybym nie był upośledzony emocjonalnie. Chciałbym coś z tym zrobić i liczę na Wasze wskazówki. Mam nadzieje że mój przypadek przegrywu nie jest nieuleczalny :)
#psychologia #ksiazki #feels #przegryw
np. znam ludzi po 15 i wiecej lat. a oni tak na prawdę nie potrafią powiedzieć za wiele o mnie. Nie mówię tu o znajomych z podstawówki tylko o ludziach z którymi utrzymuje regularny kontakt.