Aktywne Wpisy

kamsher +29
Skala przegrywu. Jeśli dany opis dotyczy was dajecie sobie jeden punkt. Napiszcie podsumowanie w komentarzu.
1.Wzrost poniżej 180cm
2.Nigdy się nie całowałes
3. Nigdy nie uprawiałeś seksu za darmo
4. Nie masz jakiejś kończyny
5. Masz trądzik
6. Nie masz znajomych
7. Masz hiv
8. Masz cukrzyce
9. Nigdy nie byłeś za granicą
10. Jąkasz się
11. Gnębiono/ jesteś gnębiony w szkole
12. Spotkał się mobbing w pracy
13. Masz podwójny podbródek
1.Wzrost poniżej 180cm
2.Nigdy się nie całowałes
3. Nigdy nie uprawiałeś seksu za darmo
4. Nie masz jakiejś kończyny
5. Masz trądzik
6. Nie masz znajomych
7. Masz hiv
8. Masz cukrzyce
9. Nigdy nie byłeś za granicą
10. Jąkasz się
11. Gnębiono/ jesteś gnębiony w szkole
12. Spotkał się mobbing w pracy
13. Masz podwójny podbródek
Hopsa +10
Czym mogę pozytywnie zaskoczyć chłopaka z którym się od jakiegoś czasu spotykam?
Jakie cechy powinna mieć w dzisiejszych czasach dziewczyna z którą chce się być?
Staram się wymyślać jakieś fajne plany nawet na luźne randki, seks też staram się żeby był fajny i nie robię tego na siłę, próbuje jakoś pokazywać się za każdym razem w różnych innych stylówkach fajnych i ogólnie staram się pokazywać swoje zaangażowanie w relacje.
Nie pisze z
Jakie cechy powinna mieć w dzisiejszych czasach dziewczyna z którą chce się być?
Staram się wymyślać jakieś fajne plany nawet na luźne randki, seks też staram się żeby był fajny i nie robię tego na siłę, próbuje jakoś pokazywać się za każdym razem w różnych innych stylówkach fajnych i ogólnie staram się pokazywać swoje zaangażowanie w relacje.
Nie pisze z

#informatyka
#programowanie
Od czego zaczynacie gdy dostajecie jakis duzy projekt? Niby cos tam umiem ale jak sciagam src jakies indie gierki i widze po 20 plikow i kazdy po 500-1k linii kodu to autentycznie nic nie rozumiem, nie wiem co za co odpowiada, czy dana klasa ma wplyw na jakas inna polozona nie wiadomo gdzie
Jak wy sobie z tym radzicie? Powiedzmy ze dostajecie taki source i co robicie na poczatku? Jak sie polapac w tym wszystkim?
Jeszcze jak widze np. jakas klase gdzie jest parenascie metod i if'ow z innymi metodami to juz wgl rozkladam rece
nie musisz rozumieć całości ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
trochę cierpliwości
Skoro piszesz że są to gry to pewnie korzystacie z Unity albo UE. Wystarczy odpalić edytor, sprawdzić jaki skrypt jest przypisany do jakiego obiektu i już masz mały podgląd jak to ma działać. Na dokumentacje w tego typu projektach niestety nie ma co liczyć.
@cevilo: Zacznij pracować przy prawdziwych projektach, i przestań rzucać takimi sloganami. Hurr, 500 linii, durr, to nie jest czysty kod!.
@cevilo: Ehe. Widząc częstotliwość #!$%@? o wzorcach wnioskuję, że przerabialiście to na ostatnim wykładzie z Podstaw Programowania.
Nie wiem o czym mu tutaj rozmawiamy, ok potraficie wklepywać kod, ale nie potraficie programować, bo to między innymi umiejętność nie sadzenia klas po 500 linijek.
Myślę, że jest zupełnie na odwrót niż ktoś pisał wyżej. Jeśli program jest na zaliczenie, albo w jakiejś małej firmie, to
Przeszedłem przez kilka projektów, gdzie zespoły liczyły po 50 do 120 osób i niestety, w kilku z nich, narzucany był wzorzec projektowy "ch**owo, ale jednakowo".
Dodatkowo,
@tomp3: No i właśnie, jeśli ktoś umie programować, to nawet pod presją czasu robi to dobrze, sensownie, a nie siada i nie klepie jednej dużej klasy na tysiące linijek.
Z czasem dobre nawyki przychodzą naturalnie i nie spowalniają.
Niestety, jakość zastanego kodu, do którego przychodzi mi robić modyfikacje, czasem pozostawia mi albo przerobienie całego modułu (co może również skutkować niestabilnością całej aplikacji, wymaga gruntownych testów biznesowych i zdecydowanie przekracza wyznaczony czas), albo dostosowanie się do kiepskiego stylu i zrobienie modyfikacji na czas.
I nie mówię tu o tysiącach linijek, bo za takie klasy to wszystkich linczujemy - mówię o dobijających do 500