Wpis z mikrobloga

Więc wróciłem już z wypadu do #trojmiasto I moje spostrzeżenie:
Gdynia > ... ... ... >Gdańsk
Na ulicy nawet średnia nota mijanych dziewcząt jest o 1.5 wyższa
W Gdańsku jest jeden wielki syf na dworcu w przejściach podziemnych a w Gdynia jest czyściutko, nowocześnie, chociaż myślałem że nie wytrzymam ze śmiechu widząc że ludki co grabią w Gdyni liście każdy ma czapeczkę i szalik Arki.

A tak serio to zazdraszczam że mają u siebie teatr muzyczny. Chyba będę bywał tam cyklicznie
#gdansk #oswiadczenie
  • 21
@Doomey: same here, Gdynia najlepsza do mieszkania ale zaraz zlecą sie słoikowi Gdańszczanie, co Gdynie to widzieli przejazdem do swojej dziewczyny z Wejherowa, powiedzieć ci ten turbosmieszny żart :" co dobrego mozna kupic w Gdyni" HEHEHE
@Impresjonista w Gdyni jest nowocześnie bo może niedawno tam w ogóle cokolwiek zbudowano a w Gdańsku rewitalizuje się stare budynki bo jednak to miasto ma o wiele więcej lat( ͡º ͜ʖ͡º) syf i ludzie są bo przyjeżdżają tu do pracy z pobliskich wiosek to wiadomo ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@Impresjonista: Jak dla mnie Gdynia również jest dużo ładniejsza od Gdańska (chociaż ten ma ładny długi rynek). Najbardziej nie rozumiem czemu gdańszczanie mają takie wielkie bóle dup odnośnie Gdynii - a to, że niby śledziami wali i pirdylion innych.
@Krznl: Nie stawiałbym o rywalizowanie historią, bo wiadomo że Gdańsk ma 1000 lat. Chodzi o to że starówka jesta fajna i ta fajność trochę się rozciąga w każdą stronę czy to do diabelskiego koła czy do stoczni, ale potem robi się takie dziwne coś jak u nas Targówek, Białołęka czy Wawer.