Wpis z mikrobloga

Jakie znacie sposoby aby z karty wpłacić sobie pieniądze na konto? Chodzi mi o to, że mam kartę kredytową i potrzebuję gotówki. Przychodzi mi do głowy jedynie PayPal ale tam biorą 3% prowizji i czeka się długo na wpłatę na konto.

#pieniadze #cebula #karta
  • 12
  • Odpowiedz
@ethics: to potrzebujesz gotówki, czy kasy na koncie? - bo jak potrzebujesz gotówki to idziesz z kartą do bankomatu i wypłacasz normalnie. Jak na konto to jest coś takiego jak przelew z karty - zrobisz go przez stronę swojego banku jeśli masz konto online (są jeszcze banki, które tego nie dają od razu?)
  • Odpowiedz
@ethics: bez jakichkolwiek prowizji raczej nie da rady. Są dwie opcje: wypłata w bankomacie albo przelew z rachunku karty (prawie każdy bank ma taką opcję). Pozostaje dowiedzieć się która opcja jest tańsza. Karta kredytowa służy raczej do płatności bezgotówkowych więc wypłata gotówki z rachunku takiej karty zawsze będzie obciążona kosztami, bo model biznesowy działa na takiej zasadzie, że koszt jakim dla banku jest użyczenie Tobie kasy bez odsetek jest rekompensowany prowizjami
  • Odpowiedz
@ethics: są sklepy które zwracają gotówkę. Tydzień temu w Bricomarche miałem taką sytuację. Choć w jednym nie oznacza w każdym. Kiedyś czytałem o Castoramie, że w jednej robią na kartę a w innej gotówką.
  • Odpowiedz
@ethics: nieopodal mnie, istnieje możliwość wypłacenia pieniędzy przy sklepie na stacji benzynowej po zakupach za minimum 20 zł.

Kobita w terminalu wpisuje kwote zakupów plus ile chcę sobie wypłacić. Może to będzie sposób?
  • Odpowiedz
@djmatthaeus: czytałem, że taka wypłata jest traktowana jak wypłata z bankomatu. Nie jest to płatność kartą a transakcja gotówkowa. Na to samo by wyszło jakby w bankomacie wypłacił.
  • Odpowiedz