Wpis z mikrobloga

@krzko: Miałem brać 1,4TDI na pierwsze auto ale jak zobaczyłem na necie że to na pompowtryskiwaczach jest to powiedziałem że dziękuje ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ja teraz testuje sejem ecodriving, zobaczymy do ile mi się uda zejść, najwięcej przy butowaniu zjadł 8-9L/100km. Jakie auto?
@NewEpisode: Octavia III

Jeżeli chciałbyś już zaczynać od diesla to polecam Corse w dieslu - Silniki od isuzu niezniszczalne, do dzisiaj mam w firmie ją - Wystarczy na bieżąco wymieniać oleje i filtry, stan licznika 380 tysięcy od nowości.
@sebool12: O właśnie :D Stare diesle już nie powrócą, a tera zajebisty wybór EcoBoostów, TFSI i innych gówien, nie ma co wybierać. Jedynie chyba Fiat nie idzie aż tak szybko w downsizing. Chociaż im się przynajmniej 1,4 TurboJebnięcie udało ( )
@krzko: wymieniaj częściej. Ja wymieniam co 15000 km. Samochód ma przeszło 210000 przebiegu. Również diesel, tyle że 2.0hdi. Mój w trasie jadąc 100-110km spali 5l, a waży ze mną, przeszło 1800kg ( ͡° ͜ʖ ͡°) . Średnie spalanie 7 litrów.
@saperq: Komputer tak wskazuje, ale wymienie go o tysiąc wcześniej :-)

Mamy jeszcze 2 ciężarowe i tu średnio co 13 tys wymieniamy ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ciesze się że w tej skodzie przynajmniej tanie są te pakiety serwisowe.
@krzko: producenci namawiają na oleje Long life ( ͡° ͜ʖ ͡°) i wymianę co 30000km. Nie piszą tylko że nie chodzi o Long life silników, tylko Long life producentów nowych silników ( ͡° ͜ʖ ͡°)