Wpis z mikrobloga

#internet #telewizja #isp #porady #netflix #netflixpl #4k #lacze #multimedia #netia

Witam,
to mój pierwszy post na wykopie, więc cześć wszystkim :)

Jako, że z tego co do tej pory widziałem, na tej stronie jest pełno obeznanych i mądrych osób, które są ekspertami w wielu dziedzinach, chciałem się Was o coś radę.

Nie znam się na dostawcach i ofertach w ogóle, dlatego proszę o radę.

Moja koleżanka kupiła sobie ten telewizor 4k - Sony KD-49X8309C Android 4K 1000Hz Wi-Fi DVB-T/C/S.

http://www.x-kom.pl/p/284580-telewizor-44-55-sony-kd-49x8309c-android-4k-1000hz-wi-fi-dvb-t-c-s.html?ceneo_spo=true

Niedawno się przeprowadziła, nie ma internetu i chce sobie założyć internet + kablówkę.
Mieszkamy w małej dziurze i jedyni dostawcy u nas to - Netia, Multimedia, Dropss internet (Netia) i jakieś lokalne sebanety.

1.Jaką z tych firm i ofert polecacie?

2. Jako, że głownie chcemy sobie netflix and chill ( ͡° ͜ʖ ͡°) ( ͡° ͜ʖ ͡°) doradziłem jej żeby nie brała jeszcze kablówki tylko wzięła ten internet co ja mam -dropss - bez umowy, można wyłączyć w każdej chwili i wzięła darmowy miesiąc netflixa ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Tylko zapomniałem, że ona ma tv 4k, a ten net ma ograniczenie do 20 Mb , więc nie wiem czy to starczy na strimowanie netflixa w 4k?

3. Jeśli nie starczy, to jaką prędkość i którego dostawcę i ofertę wybrać? Bo ja nie mam zielonego pojęcia :(
  • 31
  • Odpowiedz