Aktywne Wpisy
jatylkozapytac +187
Jak jeździliście nad morze (za granicę tez) jako dzieci to wasi rodzice robili "przywitanie z morzem"? Moi rodzice zostawiali bagaże w miejscu noclegu, nic nie rozpakowywali ani nie odpoczywali, tylko szybkie siku po męczącej trasie i choćby lało i grzmiało trzeba było iść zobaczyć morze. Od razu po przyjeździe. Teraz nie wiem czy to nasz rytuał - wymysl Mamy, że Stary po tygodniu roboty, umordowany trasą 600km z dwoma gowniakami na pokładzie
N331 +51
Od rana nie wierzę w to co się dzieję. Wrócili do grania najgorszego fudbolu jaki może być, czyli totalnej obrony od pierwszego gwizdka. Ta gra męczyła Niemców i mnie oglądając to co się odwala. Wygrać w takim stylu to wstyd i chańba. Ale media pokazują że liczy się tylko wynik, zachwycając się nad wygraną. A dla mnie nasi kopacze przegrali. A takie mecze bardzo źle się ogląda. Paulo Sousa to jednak był
Na #aliexpress jest orange PI zero za jakieś 30 zeta
I tak mam pytanie czy kupno czegoś takiego to dobry sposób na zaczęcie nauki #programowanie
Uprzedzam że mam zawód , pracę itd i nie zamierzam się przebranżawiać , i programowanie , lutowanie itd chciałbym potraktować jako nazwijmy to rozwój osobisty i dodatkowe umiejętności. Ma to to sens ?
Rapsberry to po prostu mały komputer z linuksem na procesorze arm i możesz na nim pisać to samo co możesz pisać na kompie. Co prawda ma tam jakieś wyjścia ale pisanie na rapsberry dużo się nie różni od pisania na pc.
Za to ardruino to płytka z mikroprocesorem i programatorem, nie ma systemu operacyjnego jako takiego i można na niej pisać soft w C,
@tadyo Orange Pi nie znam ale zakładam, że to coś podobnego do Raspberry, więc o ile społeczność i dokumentacja jest w porządku to pewnie też warto.
Komentarz usunięty przez autora