Wpis z mikrobloga

#pokemongo

Jak tam mireczki event Wam wyszedł? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak Wasze statystyki?

U mnie:
117km zrobione
95 jajek wyklutych
100 candy snorlaxa zdobyte

117km i 100 candy? Coś nie pasuje. Ze 3 candy dostałem na starcie, bo miałem z 4km uzbierane, ale dalej 117 : 1.25 daje ~93, więc myślę, że wpadły mi jakieś bonusowe candy (3% szans na podwójne candy), których nie zanotowałem. Plus mogłem mieć coś na starcie, o czym nie pamiętałem.

Miałem cztery dyszki w tych 95 jajkach, co jest lekko poniżej średniej (scyther, chansey, magmar, jynx), z piątek, których miałem naprawdę sporo, wykluło się kilka interesujących poksów (2 exxegcute'y, 2 growlithe'y, 2 bellsprouty, jakieś poliwagi, reszta gówienka typu krabby). Sporo dustu, sporo candy, wyszło parę fajnych ewolucji.

Event udany, sporo expa weszło, 32 level i już 200k expa na 33 (a nazbierane candy na ze dwie massewolucje), widać było ruch na mieście, Pokemony lekko odżyły przez ten tydzień i kolejny raz pokazały jak ogromny potencjał mają.
Pobierz Dryblas - #pokemongo 

Jak tam mireczki event Wam wyszedł? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak Wasze s...
źródło: comment_fdPExeK0xkcSiBCblBDwiIdy98ZSrB4c.jpg
  • 8
@Dryblas u mnie z jajek same smieci (łącznie z weedlem i ratatą). Po zakupie inkubatorow wypadla mi jedna dziesiatka (scyther). Miałam w końcu motywacje, zeby ulepszyc mojego zlapanego pod domem laprasa do 2296 cp, w koncu mam marowaka (przed ewentem spotkalam ze 3 kubony). Moglo byc lepiej, ale gralam bez spiny.
@Dryblas: W sumie jajek nie liczyłem, tylko 9 dyszek: Pinsir, Pinsir, Chansey, Eevee, Onix, Jynx, Eevee, Pinsir i Dratini (44 candy), kilometrów nie liczyłem ale tak: Bulba - jakieś 50, Squirtle 16,5, Omanyte 16,25, Geodude 11,5, Magikarp 11,25 i teraz Lapras 27,6
Podczas jednej sesji lucky egga wpadło 8 nowych i zostały mi tylko 3 do skompletowania dexa (Machamp, Hitmonchan, Aerodactyl), za chwilę będzie druga sesja i mam nadzieję, że zawitam
@Dryblas: kilkanascie 2 i 5 a w nich z ciekawszych to growlithe, poliwag89% , bulba, charmander 2x squirtle, dratini z 10km, z 250 candy do gastlyego, do innych poksow tez sporo takze zapowiada sie sążnisty lucky egg, jedynie co to brakuje mi kilka okazow zeby miec co ewoluowac m.in. eevee, jigglypuff, moze tez jakies inne z lepszym iv. Ogolnie uwazam za udany, zakupilem 8 inkubatorow w celu wyklucia 3 razy po
@Dryblas: U mnie wpadło 58 cukierków Snorlaxa.
Wyklułem 5 jajek 10 km (samo gówno: Eevee, Magmar, Pinsir, Hitmonchan, Eevee), od cholery piątek i mało dwójek, bo stwierdziłem że mi szkoda kilometrów na dwójki.
Z fajnych piątek to 3 x Narodowcy (zrobiony 98% Exeggutor z 2358CP), 2 x Bellsprouty, Oddish, Poliwag, poza tym mniej znaczące Poki, Nidorany, Ponyty, jakieś śmieci typu Parasy i Drowzee.
Z dwójek tylko Geodude godny uwagi.
Poza tym