Wpis z mikrobloga

Kurde, Uczenie sie programowania od podstaw samemu to ciezka sprawa. Kumpel zaczl mniej wiecej wtedy co ja, I ja w pewnym momencie odpuscilem bo nie moglem sie polapac co jest do czego..To znaczy korzystalem z tutoriali ale często nie bylo nic wytlumaczone..Taki przyklad jaki zapamietalem to chyba Forward czy cos takiego..Czesto go widzialem przed jakims skryptem ale nikt nie tlumaczyl co on wlasciwie robi i kiedy sie go uzywa. Niby jest jakas dokumentacja unity ale ciezko mi sie w tym polapac. To tak jakby ktos dal wam zepsuty smiglowiec i instrukcje, I musicie sami obczaic co jest nie tak i jak to naprawic..A tak wracając do kumpla, Dzis ma juz 4 gierki na steamie i zarobil 10k złotych w pare dni :(

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Pewnie korzystałeś z słabych tutoriali. Najlepsze są anglojęzyczne książki polecane na forach, polecam poczytać opinię. Na początkowym etapie trzeba się pogodzić z tym, że wszystkiego się rozumieć nie będzie, takie jest życie, a to że zarobił tyle i tyle nie świadczy wcale o jego programistycznych zdolnościach tylko bardziej o farcie, czy zdolnościach robienia gier (level design/grafika/muzyka/pomysł, oczywiście zakładając że robił ją sam), a nie samego programowania. Konsument nie ocenia przecież jakości kodu
  • Odpowiedz
@SADFrog: Nie każdy się nadaje do programowania gier. Może lepiej odpuścić i zająć się frontendem? Albo w ogóle porzucić programowanie, bo zmarnujesz czas, a na koniec i tak nic dobrego z tego nie będzie.
  • Odpowiedz