Wpis z mikrobloga

Cześć,

Ostatnio szukam samochodu dla siebie i poważnie rozważam Kię Ceed. Wszystko byłoby super w tym samochodzie gdyby nie brak screen mirroring w nawigacji czy wsparcia dla Android Auto - dla mnie to jest must have. Już miałem zrezygnować z tego samochodu ale znalazłem takie coś:
http://navipremium.eu/produkty/nawigacje-kia/nawigacja-kia-ceed-detail

Teoretycznie mógłbym kupić dużo tańszy model Kii i dokupić to magiczne urządzenie które według producenta posiada screen mirroring, obsługę bluetooth i zestawy głośno-mówiącego a także można dokupić kamerę cofania. A to wszystko za jakieś 2-3 tys zł gdzie u producenta za dużo gorszy system musiałbym dopłacić z 10-8k (bez screen mirroringu bo go nie ma w ofercie).

Gdzie jest haczyk?

#kia #samochody #pytaniedoeksperta
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AllOver: No właśnie nie tylko ekran. Ten ekran to najmniejszy problem. To, że jest to chińskie urządzenie to wiem ale szczerze nie rozumiem w czym problem? Ekran tej Hondy pewnie też jest z chin ;) Dziś wszystko jest z Chin i można znaleźć zarówno dobre jak i beznadzieje rzeczy z tego kraju.
  • Odpowiedz
@AllOver: Oglądałem filmik. I ta nowa Honda przecież też ma ledwo działającego Androida który po 2-3 latach może być nieużywalny. Tylko wydaje mi się, że w przypadku tej chińskiej zabawki za 2-3 lata wymienie ją na inną albo założę fabryczną a w Hondzie zostane z nią na zawsze ;) Poza tym, to nie jest telefon w którym muszę mieć non-stop najnowsze oprogramowanie. Zainstaluje sobie raz nawigację offline, puszczę aktualizację raz
  • Odpowiedz
  • 0
@InnyKtosek polecam takie rozwiązanie. sam zamontowałem ten " chiński szajs"+ kamerkę cofania i jestem bardzo zadowolony. całośc dziala na pewno szybciej niż oryginna stacja multimedialna. koszt również około 3 tys. rozważ aliexpress, bo może się okazać, że w tej cenie dostaniesz tam wydajniejszy sprzęt. jeśli chodzi o kamerkę to polecam taką, w której możesz wyregulować kąt nachylenia. do dostania za 60 zł na allegro. i tu moje zdziwko, bo jakościowo bez
  • Odpowiedz