Aktywne Wpisy
Linnior88 +8
Jak sobie radzić z popędem będąc stara samotna baba przed 30 (╥﹏╥)
Ksiega_dusz +40
Mam w pracy analityczkę na stanowisku „Analityk Systemowy”. Oczywiście przebranżowiona w czasach ssania i gdzie brano do IT każdego kto miał puls i umiał powiedzieć słowo „JSON”. Jest po „europeistyce”. Była też na Erasmus, podczas gdy ja waliłem konia z depresji (żadna mnie nie chciała) i uczyłem się po nocach na kolokwium z języka C.
Zarabia coś koło 14-15k brutto na UoP, stażu ma 5 lat. Zarabia niewiele mniej ode mnie, bo ja mam 19k brutto na UoP jako programista Java z 7 latami expa.
Do czego pije? Przeglądałem ofertę pracy w mojej firmie na Analityka Systemowego i w wymaganiach jest jasno napisane że umiejętność SQL’a, znajomość REST API, umiejętność modelowania BPMN czy UML. Wspomaganie procesu wytwarzania oprogramowania.
Pracuje
Zarabia coś koło 14-15k brutto na UoP, stażu ma 5 lat. Zarabia niewiele mniej ode mnie, bo ja mam 19k brutto na UoP jako programista Java z 7 latami expa.
Do czego pije? Przeglądałem ofertę pracy w mojej firmie na Analityka Systemowego i w wymaganiach jest jasno napisane że umiejętność SQL’a, znajomość REST API, umiejętność modelowania BPMN czy UML. Wspomaganie procesu wytwarzania oprogramowania.
Pracuje
Ostatnio szukam samochodu dla siebie i poważnie rozważam Kię Ceed. Wszystko byłoby super w tym samochodzie gdyby nie brak screen mirroring w nawigacji czy wsparcia dla Android Auto - dla mnie to jest must have. Już miałem zrezygnować z tego samochodu ale znalazłem takie coś:
http://navipremium.eu/produkty/nawigacje-kia/nawigacja-kia-ceed-detail
Teoretycznie mógłbym kupić dużo tańszy model Kii i dokupić to magiczne urządzenie które według producenta posiada screen mirroring, obsługę bluetooth i zestawy głośno-mówiącego a także można dokupić kamerę cofania. A to wszystko za jakieś 2-3 tys zł gdzie u producenta za dużo gorszy system musiałbym dopłacić z 10-8k (bez screen mirroringu bo go nie ma w ofercie).
Gdzie jest haczyk?
#kia #samochody #pytaniedoeksperta