Aktywne Wpisy

precz_z_komunia +790
Mam lvl 40+ więc dla większości z Was jestem już staruszkiem. Obserwuję i pasjonuję się polityką od 25 lat. Chciałem Wam opowiedzieć trochę o tych wyborach w których właśnie braliśmy udział, o tym jak się pomyliłem co do młodych i podziękować Wam - stanęliście po stronie Polski, demokracji i Waszej przyszłości. Ale po kolei.
Te wybory były najważniejszymi, w mojej opinii, ważniejszymi wyborami niż te z 1989 roku. To były wybory o
Te wybory były najważniejszymi, w mojej opinii, ważniejszymi wyborami niż te z 1989 roku. To były wybory o

Właśnie czytam komcie pod nowym filmem Gonciarza w którym się tłumaczy. A tam się dowiaduję, że 29 latka nadal jest nieświadomym dzieckiem który ma nierozwinięty mózg XD
#gonciarz #grooming #bekazrozowychpaskow #logikarozowychpaskow #blackpill
#gonciarz #grooming #bekazrozowychpaskow #logikarozowychpaskow #blackpill

Domyślnie mam xubuntu /dev/sda1, ale zachciało mi się testowania unity.
Zainstalowaem ubuntu na /dev/sda4
Okazało się że #grub nie widzi xubuntu.
Podział na partycje:
Typ: mbr /dev/sda
Dysk 200G
/dev/sda1 Xubuntu - btrfs, 34,18G - flaga boot
/dev/sda2 linux-swap 4gb
/dev/sda3 /home - xfs 155g
/dev/sda4 ubu unity 39g
sudo update-grub
Tworzenie pliku konfiguracyjnego grub...
Uwaga: Setting GRUBTIMEOUT to a non-zero value when GRUBHIDDEN_TIMEOUT is set is no longer supported.
Znaleziono obraz Linuksa: /boot/vmlinuz-4.8.0-22-generic
Znaleziono obraz initrd: /boot/initrd.img-4.8.0-22-generic
Found memtest86+ image: /@/boot/memtest86+.elf
Found memtest86+ image: /@/boot/memtest86+.bin
gotowe
Da się to jakoś zrobić??
Jest sens konwertować na GPT?
update-grubi pochodne „widzą” tylko to, co mają na podmontowanych dyskach. Więc jak nie masz zamontowanej partycji z Ubuntu, to Ci go nie zobaczy, więc i nie dopisze.GPT to, w mojej opinii, czysta wygoda i nie widzę żadnego powodu, by z niego nie korzystać. Masz tyle bootloaderów, ile chcesz, jak coś zepsujesz, to sobie możesz zgrać od kolegi, skopiować na