Wpis z mikrobloga

@Vinniczek: stary kod ( ͡° ͜ʖ ͡°). Nie wiem czemu usunęło.

@blahkcat:

1) Tak jak Vini mówi, funkcja nie włącza żadnej kontrolki/kontroli pomimo nazwy. Zresztą wszystkie nazwy metod są totalnie randomowe.
2) Przyjmuje parametr, który wg. nazwy prędzej powinno być polem, które przechowuje jakiś stan strony.
3) Metoda w sumie nie wiadomo co robi, jest publiczna, przyjmuje nie wiadomo co i zwraca booleana ze stringa. Świetny
@czesu: spokojnie, widziałem ciekawe rzeczy na bazie danych. Niestety raczej nie mogę wrzucić takiego wycinka, ale sposób przetwarzania stringa na zapytanie do bazy z użyciem refleksji był przezabawny ;-).
@szasznik: cholera wie, całe szczęście już nic przy tym nie robią, ale co #!$%@? to ich :). My całe szczęście staramy się to przepisywać na ASP.NET MVC + Angular2, ale czasami coś trzeba poprawić w starym kodzie :).
@adios: Pytam bo z doświadczenia wiem że to co hindusi piszą w CV trzeba brać z przymrużeniem oka. Kiedyś miałem gościa który podobno miał X lat doświadczenia w testowaniu oprogramowania a dzwonił do mnie z pytaniem jak rozpakować *.gz xD
@adios: Albo jestem jakis #!$%@? albo wystarczyloby napisac bool isEnabled = bool.Parse(IsFromPrevNextMonth);. Co prawda jestem zwolennikiem zasady Single Responsibility, aczkolwiek w tym miejscu nie widzę uzasadnienia.