Wpis z mikrobloga

Trochę wspólczuje Miodulskiemu bo ten facet wydaje się byc mega wporządku, ale jak on dał się przekonać temu pajacowi Leśnodarwskiemu na to, że najlpeszy klub w Polsce można zbudować na układaniu się z bandytami. Efekty widzimy dziś #bekazlegii #pilkanozna
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Adams_GA: chciałbym by pewnego dnia się udało. A dziś możemy obejść się smakiem i w momencie kiedy jeden z nsjlepszych klubów na świecie przyjedzie do Warszawy, mecz zobaczą tylko zawodnicy rezerwowi. Nawet nie chcę wyliczać jak wielka jest to wizurankowo strata, jakie to są straty finansowe. To wszystko jest konsekwencją pomysłu Prezesa, który zdecydował się na taką politykę. W mojej ocenie winny jest on tak samo jak ci bandyci.
  • Odpowiedz
@Yahoo_: uwielbiam z Tobą dyskutować, bo zawsze mnie atakujesz a masz zerowe argumenty. Wiesz dlaczego doszło do takich a nie innych przemian w Anglii? Bo tam piłka stała się potężnym biznesem. Kluby zawsze mieli silne, ale jak doszły do tego ogromne pieniądze z praw TV i z europejskich pucharów to zaowocowało tym, że zwykłego angielskiego robotnika nie stać żeby iść na mecz. Tym sposobem usunęli "bandytów" ze stadionów (chociaż nie
  • Odpowiedz
@Adams_GA: wyjmij najbardziej zagorzałych kibiców + obniż ceny biletów i wtedy obserwuj co się dzieje
początkowo frekwencja spada, ale w perspektywie kilku miesięcy, maksymalnie 2 lat raczej wzrośnie.
poza tym kluby nie tylko potrzebują kibiców, którzy przyjdą na stadion, ale tez tych którzy kupią szalik czy koszulkę w oficjalnym klubowym sklepie a nie na osiedlu
  • Odpowiedz
+ obniż ceny biletów i wtedy obserwuj co się dzieje

@taktykowo: nic się nie dzieje, bo to nie przez ceny biletów ludzie nie przychodzą na stadion, a oferowanie biletów poniżej progu rentowności jest idiotyczne.
  • Odpowiedz
@Adams_GA:

wyjmij najbardziej zagorzałych kibiców + obniż ceny biletów

wyciąłeś tylko druga połowę zdania :)

zgodnie z twoją tezą nie chodzą ze względu na słaby poziom (ok, z tym się zgadzam). prowadzi do tego, że cena biletu nie jest adekwatna do otrzymanego towaru, np. cena biletu na górnika łęczna są podobne jak
  • Odpowiedz
biorąc pod uwagę stosunek ceny biletu/płacy minimalnej ceny będą pewnie na podobnym poziomie jak w Anglii.

@taktykowo: może na trzecią albo drugą ligę

co nie zmienia faktu ani poziom, ani cena nie są jedynymi powodami, a problem jest złożony

to ty twierdziłeś że wystarczy obniżyć cenę biletów i od razu wszyscy się rzucą, nie ja. Ja wiem, ze w Polsce nie ma kultury chodzenia na mecze, wiem że wielu ludzi być może
  • Odpowiedz
to ty twierdziłeś że wystarczy obniżyć cenę biletów

obniżyć ceną biletów i wyrzucić najbardziej zagorzałych fanów, tak by kibic legii mógł siedzieć bezproblemowo obok tego z wisły czy widzewa. tak by osoba z województwa małopolskiego mogła kupić bilety na normalny sektor

kupują te karnety, kupują bilety, kupują koszulki meczowe, bo są po prostu p----------i

pisałem już wcześniej. nie kupują oficjalnych z klubowego sklepu, tylko swojej własnejprodukcji z nazwami fanclubów, bojówek, itp., czyli w sumie
  • Odpowiedz