Wpis z mikrobloga

@Tymian: Chcę zaprogramować ale błąd programu uniemożliwia mi to. Source nie mam więc nie wiele mogę zrobić. Ewentualnie pytam o inny program do programowania współpracujący z emulacją portu szeregowego po FT232RL
@vvkurvv_ostry: Tak jest, jakiś wgrany przez gotronik.pl i nie wiem jaki ale maila wystosowałem do sklepu.
AVR pierwszyzną dla mnie nie jest bo zrobiłem wiele różnych projektów + miałem to na studiach.
Najwyżej wgram inny bootloader i zobaczę
@Porazony: Tak ta. Ja jej nie kupowałem tylko moja siostra do nauki assemblera, żeby mogła się w domu pouczyć (a raczej ja ją bo sama to mało prawdopodobne, że coś nakleci( ͡° ͜ʖ ͡°) ) na żywym organizmie. A ta akurat ma to co potrzebne do laborek czyli Diody, brzęczyk, HD44780 czy 7-segmetowe wyświetlacze LED.
@Porazony: Ogarnąłem to dopiero jak na maila dostałem schemat ideowy płytki. Okazało się, że FT232RL nie jest podłączony do atmegi bezpośrednio tylko wyprowadzenia są na goldpinach (zastanawiało mnie po co) i trzeba kabelkami połączyć TxD i RxD z odpowiednikami w uC (PD0 i PD1)