Wpis z mikrobloga

Panowie potrzebny mi namiar na warsztat samochodowy w #gdansk gdzie prześwietla dokładnie auto #honda #crv
Możecie coś albo kogoś polecić, jakiegoś speca od hond, siostra ma ma oku to auto i przydałoby się je gdzieś sprawdzić przed zakupem. zawołam jeszcze kolegów z tagu #kupautozmikro
  • 16
  • Odpowiedz
@merho: najważniejsze to sprawdź wersję silnika, bo jest 150km - K20A4 i 155km - K20A6

Nowy jest właśnie od 04, ale nie we wszystkich. Ale jak masz 155 to luz. Minął problem z wycierającymi sie walkami rozrzadu.

Mam ten samochód, '03

W sumie nawet nie trzeba specjalisty.

Bardzo dokładnie sprawdzić pod kątem rdzy, sprawdzić czy klima działa. Nie wierz że nie nabita, strasznie padają z nich sprzęgła od klimy. Ja kupując
  • Odpowiedz
@MercedesBenizPolska: Przeogromne dzięki za pomocne info. W ogłoszeniu jest 155KM po vinie wychodzi k20a4, może to błąd dekodera. Kilma ma jakiś problem, nie wiem co dokładnie nie działa, ale sprzedający zaoferował obniżenie ceny po kosztach lub jej naprawę, na sprzęgło klimy wyczulę sisotre żeby miała to na uwadze, jak będą oglądać auto i papiery. Wielkie dzięki.
  • Odpowiedz
@merho: na tabliczce pod maską jest oznaczenie silnika. Co do tych wałków to jeśli jesteś poważnie zainteresowany kupnem tej konkretnej sztuki to zapytałbym sprzedającego czy jest możliwość ściągnięcia pokrywy zaworów. Kup oryginalą uszczelke za 80zł i jeśli sprzedający nie chce nic ukryć to nie ma problemu bo w silniku bedzie miał nową, oryginalna uszczelkę. Choć nie wiem czy się zgodzi na takie sprawdzanie. Nawet jeśli te wałki sa wytarte to i
  • Odpowiedz
@merho: no to ja dokladnie tyle samo zaplacilem za swoj, tylko przebieg 170k (potwierdzony). I kupiony w salonie w Polsce.

Po inwestycjach w klimę, 2 komplety opon, instalacje lpg i wiele innych (większość wymian z własnego widzi mi się niz z konieczności) to poniżej 30 nie wiem czy bym ją sprzedał. Mega wdzięczne autko.

Akutualnie wymieniam audio...kolejny tysiąc w CRVkę ;]

EDIT: No i polecm zrobić konserwację!
  • Odpowiedz
@MercedesBenizPolska: sprzedający sugerował ze konserwacja jest do zrobienia, podobno były jakieś darmowe przeglądy w ASO i to mu zaproponowali przy okazji. Z ogłoszenia zdjęć mało widać, nie ma na zdjęciach silnika, mi nie pasuje zderzak tylni, ma jakby inny odcień, tu link na otomoto
  • Odpowiedz
@merho: W tym kolorze nie widzialem jeszcze tego samochodu, zderzak tyl ma wyraznie inny odcien i w innych kolorach takiej roznicy nie bylo. Co wiecej pierwszy raz widze taki spoiler...zwykle inaczej wygladaja.

Dziwne tez ze kierownica tak wytarta a mieszek zmieny biegow jak nowy.

Ogolnie to #!$%@? widac na tych fotkach takze za wiele nie pomoge.
  • Odpowiedz