Wpis z mikrobloga

ludzie pytają mnie "hej marianbaczal, jak oceniasz rządy PiS?"

odpowiadam, że tak samo jak każde socjalistyczne rządy - źle. Zastanawiałem się czy warto jakoś bronić dobrych decyzji ale po dzisiejszej informacji uznałem, że nie warto.

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1041267,title,Sejm-bedzie-uchwala-dziekujaca-koniom,wid,18527471,wiadomosc.html?ticaid=117d6b

Ta informacja absolutnie mnie przybiła. Wiem, że socjalizm to rasizm ale myślałem, że skoro pan dr Jarosław Kaczyński jest przyjacielem kotów to właśnie te mądre, szlachetne i oddane człowiekowi zwierzęta otrzymają wreszcie chociaż symboliczne uhonorowanie. Ale nie. Konie. Boże, kiedy wreszcie do władzy dojdzie partia, która nie będzie niosła na sztandarach socjalizmu i kotofobii?

Konie zapisały się w historii Polski, czytam. No k---a dwa - Kasztanka socjalistycznego dyktatora i Łysek z pokładu Idy. Przy czym Łysek to postać fikcyjna, stworzona zresztą by upodlić zdrowy kapitalizm i wykazać jego zbydlęcenie. Przeraża mnie, że zapominamy o bezimiennych kotach, przyjaciołach wielkich Polaków, którzy byli szafarzami ich tajemnic a delikatnym mruczeniem koiły ich smutki. Co więcej, miliony polskich dzieci wychowały się na przygodach kota Filemona. A Łysek z pokładu Idy obsysa po całości.

Mam już tego dość. Dlatego wzywam wszystkie koty do protestu. Nie możemy czekać! Dzisiaj nie będziemy mruczeć. Nie damy się drapać po pyszczkach. Będziemy was chuje gryźć i szarpać. Rawr!

WSZYSTKICH LUDZI DOBREJ WOLI, KTÓRZY CHCĄ WESPRZEĆ KOCI PROTEST PROSZĘ O UBRANIE SIĘ DZISIAJ NA CZARNO W RAMACH WSPOMNIENIA KOTA BONIFACEGO ORAZ ODMOWĘ ŚWIADCZENIA PRACY. NIECH TEN KOTOFOBICZNY RZĄD POCZUJE CO ZNACZY ŚWIAT BEZ KOTÓW!
#marianbaczalcontent
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@marianbaczal: A psy? Co kurza twarz z psami? Wyobrażasz sobie co będzie jak psy odmówią pracy? Służby celne, ratownicze, policja, ośrodki terapeutyczne, niewidomi - to byłby prawdziwy paraliż! Protest ponad podziałami - psy i koty nad panami!
  • Odpowiedz
@marianbaczal: A to idź pan w xuj ( ) Ja tu rękę wyciągam w geście pojednania, żeby przeciw koniom, żeby razem ciugewa. Ale nie. Dalej jak kaczor z Donaldem.
  • Odpowiedz
@marianbaczal: Wygląda na to że różowepaski tłumnie ruszyły wspierać koty w ich walce, nawet pomimo padającego deszczu.
ALE LEWICA JAK TO LEWICA przekręca przekaz i mówi że te wszystkie różowe przyszły na place i skwery wraz z feministkami promować aborcję.
Nic się w tym kraju nie zmieni. Wszędzie fałsz i manipulacje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz