Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Mirki, co zrobić ? Podobają mi się koleżanki z klasy, ale n/w jak to ,,rozegrać".... Mam 180 cm i 83 kg - więc jestem raczej z postury ,,ochroniarza", ostatnio zacząłem jeździć na rowerze, żeby zrzucić zbędny bagaż (+ zrobić kondycje).... ogólnie to 2 z 4 wiedzą o tym, że podobają mi się, uważam je za mądre itp.....ale kilka razy (jak to ja) zrobiłem z siebie idiotę + zrobiłem parę głupstw..... PS 20 km co 2 dni (na rowerze) pomoże mi zrobić dobrą kondycję ? + Jak ograniczyć niezdrową żywność w moim jadłospisie (codziennie w domu mam możliwość zjedzenia nawet np. 10 pierników/delicji + kilka kawałków czekolady itp.....+ piję soki, zamiast wody)? #rozowepaski #logikaniebieskichpaskow #zwiazki

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( http://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Asterling
  • 16
@Sofa: wiesz, zawsze mozna lepiej nie jesc po 13:00, a w ciagu dnia posilki rozbic na 40 malych, bo inaczej sie nie strawia i wyladuja w tkance tluszczowej.
@AnonimoweMirkoWyznania: Jeżeli zależy, Ci na naprawdę szybkim efekcie ćwiczeń to rób to codziennie , dwa razy dziennie, skoro mówisz o koleżankach z klasy to na pewno masz na to czas. Ja chodzę o 6 rano na basen i o 20 na siłownię. Jesteś młody więc Twó organizm szybko sie regeneruje. Za kazdym razem gdy chcesz zjeść coś słodkiego idź do lustra spójrz sobie w oczy i zapytaj sam siebie czy chcesz
@AnonimoweMirkoWyznania: mój przypadek:
- mocne ograniczenie słodyczy: 1 wafelek dziennie max
- mocne ograniczenie słodkich napojów: 0-1 energy drink, 0.5 l pepsi na tydzień, 2 l soku na tydzień
- małe ograniczenie smażonych potraw (jeśli jest opcja, to pieczone/gotowane)

nie ograniczam ilości, co najwyżej nie jem w opór jeśli nie muszę.
piję głównie wodę, herbata słodzona połówką płaskiej łyżki cukru, jeśli jakaś kawa to bez słodzenia
piwo raz na tydzień, czasem
@zolwixx po prostu musisz mniej jesc niz spalasz.radzilbym liczyc kalorie na smartphone, jest dosyc aplikacji do tego niekiedy mozna sie zdziwic ile co ma kalorii
I 10 000 krokow dziennie robic.