Wpis z mikrobloga

@ashmedai: a np. to: http://www.ghacks.net/2016/09/25/firefox-49-0-1-released/ - czego akurat też jestem ofiarą, tzn. nie startuje Firefox. Wisi sobie na liście procesów i dupa.
A np. zjadanie pamięci podczas gdy obejrzysz kilka filmików (jeden po drugim), nie potrafi uwolnić tej pamięci z powrotem. Wszystkie te pluginy czyszczące kesz nic nie dają.
A np. to, że właśnie teraz nie działa mi zaznaczanie CTRL+SHIFT+STRZAŁKA W BOK podczas edycji (F7 tu nie pomaga).

48.0.2 x64 here
@LaPetit: No właśnie wczoraj skończyłem ustawiać 45.4.0 esr gdyż wcześniejszy coś mi się wywalił.
Testowałem również 49 i nie udało mi się uruchomić dodatku, który muszę mieć. W esr można wyłączyć sprawdzanie podpisu a w ostatniej już nie.
Poza tym coś tam jeszcze nie śmigało i jak narazie to jestem zadowolony bo wszystko mi działa ale obawaima się, że to jest ostatni numerek na jakim będę siedział. Mam wrażenie, że przyszłość
@LaPetit: Wczoraj pisałeś, że 49.0.1 ;P

A co do zaznaczania tekstu, u mnie działa, może jakieś rozszerzenie blokuje skrót. Tak na szybko google podaje, że firebug może ten skrót nadpisać. Najlepiej uruchom firefoksa z parametrem '-p' i stwórz nowy profil żeby sprawdzić bez rozszerzeń i na domyślnych ustawieniach.