Aktywne Wpisy

MLeko29 +3
Co może być czeskie?
Ankieta do "Familiady". Najbardziej plusowane komentarze trafią do odcinka*, a autorzy dostaną nagrody* w postaci talonów na różne atrakcje.
Zapraszam do zabawy
#glupiewykopowezabawy #familiada
Ankieta do "Familiady". Najbardziej plusowane komentarze trafią do odcinka*, a autorzy dostaną nagrody* w postaci talonów na różne atrakcje.
Zapraszam do zabawy
#glupiewykopowezabawy #familiada

Mokotowski +77
Ale Tuskobotów wybiło na wykopie. Białek nachapie się pieniędzy.

![Nieistniejące "masowe groby" w Kanadzie [fragment podcastu]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/b3e9c9a59dcfe98620d09f1ff3af46f41f3214293e5ad1cfb44dd94b2cc371d6,q80.png)

Mam sobie taki kod, to nie jest prawdziwy program tylko wyciągnąłem samą zasadę działania żeby działało jak najprościej i można było sobie wkleić jak ktoś ma Qt Creatora:
1) Mam listę obiektów i nie chcę w żaden sposób na nią wpłynąć,
2) Chcę wybrać kilka jej elementów (w przykładzie: te których nazwa nie jest pusta, lista indeksów) i posortować na podstawie jakichś ich wartości,
3) Chcę otrzymać listę indeksów do tej oryginalnej listy, posortowanych z użyciem tych wartości.
W przykładzie ponazywałem je "Pierwszy", "Drugi", "Trzeci" i "Czwarty" bo w tej kolejności spodziewałbym się je otrzymać.
No ale output programu to:
a więc nic się nie zmieniło... tak jakby sprawdzał wartości samych indeksów, a nie x i y. Co ja tam namodziłem?
Użyłem tego algorytmu: link do wikipedii
Szybkość nie ma znaczenia bo te listy będą miały najczęściej po 2 elementy, maksymalnie 6; dlatego ten najprostszy wybrałem... ale niech to zadziała. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
tagi:
Komentarz usunięty przez autora
for (j = 0; i < n - 1; j++) {nie powinno tu być j zamiast i? ( ͡° ʖ̯ ͡°)