Wpis z mikrobloga

@ql00: Masz pw wyłączone więc napiszę tutaj. W smaku pewnie bardzo dobra, ale wygląd i tekstura do poprawy.
Po kolorze (okopceniu - pewnie nie osuszona) i rozwarstwieniu wygląda jakbyś przesadził z temperaturą wędzenia. Jeśli mogę coś podpowiedzieć, to następnym razem użyj zamiast słoniny podgardla wieprzowego. Słonina nie za bardzo nadaje się do kiełbas, gdyż jest tłuszczem miękkim i ma tendencję do wytapiania się, co później powoduje rozwarstwianie się kiełbas i
  • Odpowiedz
jadłem już dziki, sarny, jelenie, kaczki z polowań i nie za dobre to... A jadłem w różnej formie od kiełbasy po gulasze, z grilla, pieczone, pasztety itd. i zawsze dupy nie urywało


@artur1792: Potrafią być dobre, ale wymagają naprawdę skilla. W większości jest jednak tak, że Janusz upoluje i da do Tadeusza by "obrobił" i potem to wszystko smakuje jak zwykła kiełbasa z irytującym posmakiem
  • Odpowiedz