Wpis z mikrobloga

http://bezpieczna-zywnosc.pl/
to co planują może zniszczyć dotychczasowy dorobek w zakresie bezpieczeństwa żywności
wyobraźcie sobie że do tej pory to lekarz weterynarii odpowiada za bezpieczeństwo żywności w której jest choćby promil zawartości produktów pochodzenia zwierzęcego, z wejściem w życie nowego prawa prawo decydowania o tym czy dany produkt jest bezpieczny (i to już niezależnie czy pochodzenia zwierzęcego czy jakiegokolwiek innego) będzie miał (we wstępnym założeniu) właściciel zakładu, co będzie legalizowaniem wielu nadużyć; obecnie to lekarz weterynarii będąc wyznaczony na drodze decyzji administracyjnej przez organy inspekcji weterynaryjnej odpowiada za bezpieczeństwo żywności, w przypadku błędu to te organy go z tej pomyłki rozliczają; więc się zapytam - kto rozliczy osobę którą zatrudni właściciel zakładu do tych celów?



  • 6
- kto rozliczy osobę którą zatrudni właściciel zakładu do tych celów?


@analogowa_cyfryzacja: Osoba która od niego kupi towar, słyszałeś o czymś takim jak wolny rynek?

co będzie legalizowaniem wielu nadużyć


@analogowa_cyfryzacja: Ponieważ najlepszy klient to ten co zatruł/umarł od twojego produktu
Nie żeby nie można było w łapę dać panu inspektorowi tak jak na bank się dzieje obecnie w ten sam sposób jak normą jest płacenie pod stołem inspektorom w