Aktywne Wpisy
owsikalfred +240
Jako że Wykop to ogromna moc, może w takim razie ktoś będzie potrafił udzielić odpowiedzi co się u mnie odpoerdziela w #mieszkaniedeweloperskie mieszkanie odebrane od dewelopera w grudniu 2019. Od samego początku pojawiały się liczne pęknięcia na ścianach nośnych oraz suficie w łazience, co nasiliło się po budowie drugiego etapu osiedla. Jako że generalny wykonawca zaczyna coś kręcić że nie wie jak je usunąć zaczynam zastanawiać się nad wadą trwała w budynku.
JustJoinIT +57
URODZINOWE #rozdajo ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Wiecie, że w niektórych rejonach to solenizant rozdaje prezenty gościom, a nie odwrotnie? Dlatego w dniu naszych 7 urodzin uszanujemy tę tradycję i obsypiemy Was podarkami! Do rozdania mamy 7 retrokonsolek Anbernic RG35xx, abyście i Wy mogli cofnąć się pamięcią do lat młodości.
Co zrobić, aby otrzymać
Wiecie, że w niektórych rejonach to solenizant rozdaje prezenty gościom, a nie odwrotnie? Dlatego w dniu naszych 7 urodzin uszanujemy tę tradycję i obsypiemy Was podarkami! Do rozdania mamy 7 retrokonsolek Anbernic RG35xx, abyście i Wy mogli cofnąć się pamięcią do lat młodości.
Co zrobić, aby otrzymać
to co planują może zniszczyć dotychczasowy dorobek w zakresie bezpieczeństwa żywności
wyobraźcie sobie że do tej pory to lekarz weterynarii odpowiada za bezpieczeństwo żywności w której jest choćby promil zawartości produktów pochodzenia zwierzęcego, z wejściem w życie nowego prawa prawo decydowania o tym czy dany produkt jest bezpieczny (i to już niezależnie czy pochodzenia zwierzęcego czy jakiegokolwiek innego) będzie miał (we wstępnym założeniu) właściciel zakładu, co będzie legalizowaniem wielu nadużyć; obecnie to lekarz weterynarii będąc wyznaczony na drodze decyzji administracyjnej przez organy inspekcji weterynaryjnej odpowiada za bezpieczeństwo żywności, w przypadku błędu to te organy go z tej pomyłki rozliczają; więc się zapytam - kto rozliczy osobę którą zatrudni właściciel zakładu do tych celów?
@analogowa_cyfryzacja: Osoba która od niego kupi towar, słyszałeś o czymś takim jak wolny rynek?
@analogowa_cyfryzacja: Ponieważ najlepszy klient to ten co zatruł/umarł od twojego produktu
Nie żeby nie można było w łapę dać panu inspektorowi tak jak na bank się dzieje obecnie w ten sam sposób jak normą jest płacenie pod stołem inspektorom w
w momencie gdy skala problemu przerośnie oczekiwania i zmarłych przestanie się liczyć zmienisz zdanie
poza tym wolny rynek to powinno się zaczynać od swobodnej sprzedaży "paróweczek" na ulicach a nie od ułatwiania życia oligopoistom
@analogowa_cyfryzacja: Z tego co wiem a ty zapewne nie standardy w zakładach produkujących zwłaszcza produkty mięsne są WYŻSZE niż regulacje tego wymagają, co teras?
....
odpuść sobie, słaba zarzutka