Aktywne Wpisy

mirko_anonim +60
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Nie chcę się prosić o seks. Jesteśmy razem już 5 lat. Teraz już po ślubie i też jest dziecko. Sęk w tym, że brakuje mi seksu. Poza tym wszystko jest ok. Zanim się poznaliśmy wszystkie wcześniejsze dziewczyny dbały o tę strefę. Nigdy nie miałem parcia na seks, ale teraz zdaje sobie sprawę, że nie zwracałem na to uwagi, bo druga strona zawsze o tym pamiętała. Zwyczajnie jedna i druga
Nie chcę się prosić o seks. Jesteśmy razem już 5 lat. Teraz już po ślubie i też jest dziecko. Sęk w tym, że brakuje mi seksu. Poza tym wszystko jest ok. Zanim się poznaliśmy wszystkie wcześniejsze dziewczyny dbały o tę strefę. Nigdy nie miałem parcia na seks, ale teraz zdaje sobie sprawę, że nie zwracałem na to uwagi, bo druga strona zawsze o tym pamiętała. Zwyczajnie jedna i druga

stefan_pmp +308

O tym dlaczego niektóre filmy tak bardzo nas relaksują.
Filmy relaksujące odwołują się do znaków semantycznych (symboli) które w naszej kulturze kojarzą się z dobrymi sytuacjami, uchodzą za dobre.
W podanym przeze mnie filmie mamy starszego, wiedzącego mężczyznę który na przestrzeni dziejów naszej cywilizacji był symbolem wiedzy i umiejętności (dlatego też taka rewolucja nas spotkała kiedy w XXI wieku młodzi wiedzą więcej na niektóre tematy od starszych, ale spokojnie wrócimy do normalności) zaś dziewczynka, biała i ubrana w kwiatki pokazuje nam to co możemy nazwać - Pięknem tudzież Urokiem, ale nie tym jakże wymęczonym Sweet ale raczej Charming, tym w którym możesz się wpatrywać bo rzucił na Ciebie urok.
Kompozycja leśna jest uspokajająca. Zielony kolor bowiem uspokaja i daje oczom odpocząć od męczących białych i czerwonych świateł.
Dodatkowo muzyka w której nikt nie krzyczy (tj. treść jest formą muzyki i łączy się z otoczeniem) nadaje ostateczny kształt którym można się estetycznie nacieszyć jak przed dobrym obrazem.
#przemyslenia #ockham #filozofia #rewilduniveristy