Wpis z mikrobloga

#acleague
Po 13 okrążeniach wykręciłem 1:53:986
Trasa ciekawa, sporo przewyższeń.
Nie mam pojęcia o konfigu, ale kliknąłem plusa przy 6 biegu i to pozwoliło zwiększyć vmax z 241 do 249.
Możecie się zlitować i podpowiedzieć co więcej mogę ustawić, w poprzednim wyścigu rookie byłem przedostatni :(
Ps. nie widzę waszych malowań, tzn. nie ma numerów i nicków.
  • 19
@paramite: na prekwali nie ma numerów ani malowań.

Ja z setupem bawię i uczę się cały czas, bo wcześniej w ogóle nie miałem z nim do czynienia. Jeśli potrafisz kręcić regularne kółka to baw się po kolei z ustawieniami, AC ma podpowiedzi więc można sporo pogrzebać bez technicznej wiedzy. To jeszcze może być pomocne: https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=233360014
Skrzynią biegów akurat niewiele zmienisz ;) Kieruj się bardziej ku dyferencjałom, zawieszeniu i oponom, szukaj ustawień
@paramite spokojnie, na początek polecam w 100% ogarnac tor, wyczuj punkty hamowania na spokojnie, i pamiętaj że hamować możliwie najpóźniej to nie znaczy że przejdziesz kolko najszybciej, przed prostymi staraj się szybko wyjść z zakrętu a nie tylko szybko w niego wejść, podstawowy set jest całkiem wygodny jak dla mnie, opanowany i na nim póki co trenuje, według mnie w czasach okrążeń 80% to sposób prowadzenia auta, a jedynie 20% to ustawienia.