Cześć Mirki, może ktoś pomoże, gdyż mam mały problem z przeniesieniem strony (podejrzewam, że to serwer).
Otóż mam sobie stronę, którą przenoszę z nazwa.pl na home.pl. Strona jest na #wordpress więc do tego działania używam takiego pluginu duplicator, który tworzy paczkę strony w .zip oraz plik instalacyjny w .php
Teraz przenoszę na serwer, wklepuję w przeglądarkę www.mojadomena.pl/installer.php, a serwer mi tego pliku nie odpala, tylko kieruje do Directory listing for /
Może ktoś podpowie jak zrobić, żeby te pliki serwer uruchamiał?
@tronido: Takie przeniesienie nie jest skuteczne gdyż w plikach .htaccess lub wp-config możesz mieć zapisane dane, które są zgodne tylko z tym pierwotnym serwerem (np. adres hosta bazy danych/nazwa użytkownika). Skontaktuj się z nami na https://pomoc.home.pl/kontakt - pomożemy Ci skonfigurować aplikację.
@home-pl: Działa to u was bez waszej pomocy ;) @tronido: często po takim przeniesieniu tą wtyczką zostają odwołania do starego adresu. Jak masz gdzieś polskie znaki w nazwach plików lub stron to też dupnie, czasem pozmienia daty w załącznikach i wtedy jest lipa z odwołaniami znowu.
@tronido: Masz prawdopodobnie źle przekierowaną domenę na katalog. Sprawdź czy podałeś w ścieżce przekierowania /nazwafolderu/ a nie /publichtml/nazwa_folderu.
@home-pl: No właśnie domena wydaje się być skonfigurowana dobrze, bo jest sama /nazwafolderu bez public
@Oczomyjka: a nigdy problemu nie miałem szczerze mówiąc poza tym to najpopularniejszy chyba plugin tego typu. Wolę to, niż późniejsze zamienianie wszędzie ścieżek ręczne, bo jest to dość upierdliwe.
@tronido: duplicator z zasady po skopiowaniu installera i paczki zip z danymi powinien ruszyć od razu, jeśli tak nie jest to prawdopodobnie masz źle podpiętą domenę do serwera
Otóż mam sobie stronę, którą przenoszę z nazwa.pl na home.pl. Strona jest na #wordpress więc do tego działania używam takiego pluginu duplicator, który tworzy paczkę strony w .zip oraz plik instalacyjny w .php
Teraz przenoszę na serwer, wklepuję w przeglądarkę www.mojadomena.pl/installer.php, a serwer mi tego pliku nie odpala, tylko kieruje do Directory listing for /
Może ktoś podpowie jak zrobić, żeby te pliki serwer uruchamiał?
#hosting #serwery #apache
słodki jeżu :o
Ja bym przeniósł ręcznie jak bozia przykazała ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@tronido: często po takim przeniesieniu tą wtyczką zostają odwołania do starego adresu. Jak masz gdzieś polskie znaki w nazwach plików lub stron to też dupnie, czasem pozmienia daty w załącznikach i wtedy jest lipa z odwołaniami znowu.
mojanazwaklienta.home.pl/nazwa_folderu/installer.php - zadziałało
mojadomena.pl/installer.php - nie zadziałało, wywala - jak wcześniej pisałem - Directory listing for /
Dlaczego nie zrobię pierwszym sposobem? Bo musiałbym wszędzie samemu ścieżki zmienić (np. do logowania itp.)
@Oczomyjka: a nigdy problemu nie miałem szczerze mówiąc poza tym to najpopularniejszy chyba plugin tego typu. Wolę to, niż późniejsze zamienianie wszędzie ścieżek ręczne, bo jest to dość upierdliwe.
@tronido: