Wpis z mikrobloga

Hej miruny od #xiaomi #mi5 ,
potrafi ktoś z Was wejść do EDL mode? Właśnie kupiłem sobie mi5 i chce wgrać globala. Ale potrzebuję do tego wejść w EDL mode (mam już MiFlasha i ROMa, ale jak chce wgrać w Fastboocie to krzyczy, że cannot erase, bo device is blocked). Ktoś wie jak to rozwiązać?
  • 25
@kondiz: ponoć od miui 7.3 edl jest blokowany, walczylem z tym wczoraj na różne sposoby i musiałem odblokować bootloader bo nie dostałem się do trybu EDL
@kondiz: Możesz - odblokuj bootloader. Akurat ta jedna rzecz mnie dziwi - to, że nie da się zainstalować globala przez updater. Dlatego kupuje się u sprzedawców, którzy wgrywają Globala, albo wysyła się prośbę o zgodę z wyprzedzeniem (chociaż ostatnio i tak szybko się dostaje).
@Dax13: @cukru: Nie znam się w ogóle na tym, właśnie kupiłem ten telefon. Byłbym wdzięczny jakbyś dał mi znać, co mam zrobić, żeby zainstalować globala (już go ściągnąłem i rozpakowałem). No i mam MiFlash, o ile jest przydatny w takiej syuacji. Co znaczy odblokuj bootloader? I z czym to się wiąże?
@cukru: O jezus, to teraz będę musiał czekać od 3 do 21 dni, aż mi łaskawie pozwolą odblokować i potem wszystko restartować? :D Masakra... Jestem w takim razie trochę rozczarowany tymi utrudnieniami...
@kondiz: Ostatnio ludzie dostają w 2 dni, dlatego piszę o tym żeby kupować u sprawdzonych sprzedawców, którzy wgrywają Globala.
@desygnat: Jest, ale w nowszych wersjach dla niektórych telefonów jest zablokowany. To robi różnicę.
@kondiz: No chyba, że tak. Co nie zmienia faktu, że warto nieco się doinformować przed zakupem.
@desygnat: No i jest dobrze napisane. Chyba się nie zrozumieliśmy. Zaznaczyłem, że ten tryb dalej jest, tylko zablokowany (można go ominąć specjalnym kablem).