Aktywne Wpisy
mirko_anonim +21
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy istnieją jakieś różowe którym imponują czuli, delikatni faceci? xDD
Niestety odziedziczyłem jakieś damskie geny ale też kobiece środowisko miało na mnie wpływ. Nie kipie testosteronem, nie lubię agresji, nerwowych sytuacji. Lubię romantyczne rzeczy, delikatne czułości xD Przykładowo teraz mamy święta to lubię takie klimaty jak przystrajanie domu, jakieś świeczki zapachowe i chciałbym mieć kogoś z kim oglądałbym seriale pod kocem z kubkiem herbaty albo chodzilibyśmy oboje w świątecznych
Czy istnieją jakieś różowe którym imponują czuli, delikatni faceci? xDD
Niestety odziedziczyłem jakieś damskie geny ale też kobiece środowisko miało na mnie wpływ. Nie kipie testosteronem, nie lubię agresji, nerwowych sytuacji. Lubię romantyczne rzeczy, delikatne czułości xD Przykładowo teraz mamy święta to lubię takie klimaty jak przystrajanie domu, jakieś świeczki zapachowe i chciałbym mieć kogoś z kim oglądałbym seriale pod kocem z kubkiem herbaty albo chodzilibyśmy oboje w świątecznych
Boris_Spasski +48
Dziękuję wszystkim za wzięcie udziału w rozdajo!
Gratulacje @KevinMalone !
Odezwij się do mnie w sprawie nagrody :)
Wyniki losowania darmowej przesyłki dla osób, które zaobserwowały, na instagramie:
www.instagram.com/neonifikacja
Zapraszam do obserwowania, po weekendzie nowe rzeczy :D
Obserwujcie także #neonifikacja, bo niedługo zapewne kolejne rozdajo, już nie z logo wykopu XD
Dla wszystkich zainteresowanych każdy ze wzoru do nabycia za 100 zł + koszty przesyłki (paczkomat 18,99 zł , kurier inpost
Gratulacje @KevinMalone !
Odezwij się do mnie w sprawie nagrody :)
Wyniki losowania darmowej przesyłki dla osób, które zaobserwowały, na instagramie:
www.instagram.com/neonifikacja
Zapraszam do obserwowania, po weekendzie nowe rzeczy :D
Obserwujcie także #neonifikacja, bo niedługo zapewne kolejne rozdajo, już nie z logo wykopu XD
Dla wszystkich zainteresowanych każdy ze wzoru do nabycia za 100 zł + koszty przesyłki (paczkomat 18,99 zł , kurier inpost
Zazdroszcze swoim 6xprawnukom, ze prawodpodobnie będą mogli odbywać podroze miedzyplanetarne i byc moze będą juz wiedzieć jak to wszystko powstało
Zapraszam do dyskusji
#kosmos #rozmowywtoku #wszechswiat #rozwoj
@sonep: nie będą mogli
Komentarz usunięty przez moderatora
Napęd jądrowy, żagle słoneczne i magnetyczne, potencjalnie w przyszłości antymateria oraz gdy zaczniemy wydobywać surowce w przestrzeni kosmicznej problem z paliwem zniknie (albo przynajmniej będzie znacznie mniejszy niż gdybyśmy korzystali tylko z ziemskich surowców).
Loty między Wenus, Marsem i Księżycem są osiągalne dla misji załogowych, w przyszłości może dojdą do tego loty załogowe na księżyce Jowisza, z tym że tutaj pojawiają się inne problemy.
Podaj swoje argumenty.
Co do chorób, ISS oraz Apollo pokazały że przebywanie w przestrzeni kosmicznej jest bezpieczne o ile załoga jest chroniona przed wymienionym przez ciebie promieniowaniem oraz wiatrem słonecznym (w przypadku ISS znajduje się ona na Ziemskiej orbicie, chroniona przez pole magnetyczne naszej planety).
Odpowiednio osłonięty pojazd kosmiczny (czy to kapsuła czy w przyszłości wielomodułowe statki takie jak Nautilus-X) także zapewniłby odpowiednią ochronę, spokojnie, ludzie zajmujący się problemem przyszłych wypraw
A co do prywatnych lotów kosmicznych na Marsa - dopóki nie powstanie tam odpowiednia placówka lub baza orbitalna to nic z tego nie będzie.
Pozostają loty suborbitalne, orbitalne hotele (moduły od Bigelow mogą to umożliwić, są znacznie tańsze i łatwiejsze w transporcie niż gdy miało to miejsce podczas budowy ISS) ewentualnie jeszcze