Wpis z mikrobloga

@KuliG: To wszystko jest jedno i to samo. Mam chińskiego smartfona. Wprawdzie najniższą półkę ale mam. Sprzętowo robią dobre telefony, ale oprogramowanie jest beznadziejne. O aktualizacjach można zapomnieć.
@KuliG: Ja bym TCLa nie kupił ze względu na oprogramowanie. Zopo ma bardziej czystego andka co skutkuje mniejszymi problemami z oprogramowaniem. Takie kombinacje jak TCL to zerowe wsparcie.
@lukaszlew77: takie chińczyki już są na poziomie Strójek, reszta to soft

@variss: właśnie ten TCL jest trochę lepszy, ma matryce sony exmor, gorille glass, 2gb ramu i pewnie coś jeszcze, soft pewnie idzie od alcatela
@KuliG: No właśnie ten soft jest problemem. Bo nawet starszy Galaxy Tab 2 z lepiej dopracowanym softem(stock albo CM) jest wydajniejszy od 4 rdzeniowych chińczyków. Jakby do tego można było wrzucić w pełni działającego CMa to by była dobra propozycja.
@KuliG: Prócz większej ilości RAM się nie różnią. Matryce FHD do telefonów produkują tylko Sharp, Sony, Samsung i LG, więc to wszystko po jednych kosztach. Soft jest pisany specjalnie pod określony model telefonu. Nawet jeśli są 2 takie same z pozoru chińskie telefony to oprogramowanie z jednego do drugiego może nie pasować lub powodować błędy.
@KuliG: Ja bym tego nie kupił, jeśli soft wygląda tak jak na zdjęciach, nawet z tym aparatem od Sony. Jeśli chcesz kupić kiedyś coś chińskiego to koncentruj się na tym żeby soft był jak najbardziej zbliżony do oryginalnego. Ale wiesz, Twoja kasa, więc Ty w razie czego będziesz żałować :)
@KuliG: a wlasnie jeśli chodzi o chińskie softy, to Xiaomi i ich MIUI to najlepsza androidowa nakładka jaka powstała. Szkoda, że jeszcze nie ma na Nexusa 4, bo na 100% bym wrzucił.