Aktywne Wpisy
kwasnydeszcz +38
musiałam zrobić mnóstwo badań do wizyty z medycyny pracy na studia (ekg, okulista, lipidogram, bilirubina, próby wątrobowe) no i wydrukowałam te wyniki razem z morfologia, bo mi zlecił lekarz przy okazji. no i baba tak patrzy i pyta:
- mięsa pani nie je?
- no nie
- szkoda. dlaczego nie je pani mięsa?
- ze względów ideologicznych
- no i ze względów ideologicznych ma pani anemię
czy to jest normalne, że lekarz
- mięsa pani nie je?
- no nie
- szkoda. dlaczego nie je pani mięsa?
- ze względów ideologicznych
- no i ze względów ideologicznych ma pani anemię
czy to jest normalne, że lekarz
rocky93 +430
#zolnierzewykleci #kino #bekazprawakow #neuropa
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Kierownictwu Zespołu Filmowego „Kadr” udało się przepchnąć scenariusz do realizacji. Powstał jednak problem z obsadą głównej roli. Początkowo Wajda chciał koniecznie obsadzić Tadeusza Janczara, który znakomicie zagrał u niego Jasia Krone w Pokoleniu i „Koraba” w Kanale. Ostatecznie, ulegając namowie swego drugiego reżysera, zdecydował się jednak powierzyć ją Zbigniewowi Cybulskiemu i była to jedna z najbardziej fortunnych decyzji obsadowych w całej historii polskiego kina. Dla trzydziestojednoletniego, mało dotąd znanego aktora
@PolakKatolik: Bredzisz kolego. Film (podobnie jak „Popiół i diament”) o trudnej powojennej historii. W obu przypadkach tematem jest bratobójcza walka. Przyznaj, że filmu po prostu nie widziałeś.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
zrobilem znalezisko
http://www.wykop.pl/link/3344765/popiol-i-diament-artykul-o-najlepszym-filmie-o-zolnierzach-wykletych/