Wpis z mikrobloga

@Kazaty: Po pierwsze, ten wybór nie jest wzajemnie ekskluzywny. Po drugie, to zależy do czego. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Angular jest całym frameworkiem, który stara się zająć wszystkim. React sam w sobie jest tylko biblioteką od widoków (a właściwie od deklaratywnej reprezentacji struktury) i możesz dookoła niego podpiąć co tylko ci się żywnie spodoba.
Sprecyzuj co chcesz zbudować i co chcesz osiągnąć (jakie masz priorytety)...
@limerence: nie wiem jak to wygląda w tym czymś, ale... RC to już prawie że stabilna, czekająca tylko na bugfixy i więcej testów lub nawet już gotowa wersja czekająca na zmianę numerku.

@Kazaty: No i to nie wiele tutaj pomaga, bo nie ma problemu, żeby w obu "technologiach" tę komunikację zaimplementować...
Nie wiem co mogę jeszcze podpowiedzieć na ten moment. Jeżeli chcesz się bawić w routing po stronie klienta to w Angularze jest to praktycznie wbudowane, a z Reactem musiałbyś użyć przykładowo react-router (który IMO jest bardzo przyjemny)...
Może lekko bym się skłaniał w kierunku Reacta, bo skoro mówisz o eventach, to pewnie
@danek_szy: nie odnoszę się do całej dyskusji tylko "wzajemnie ekskluzywny". Chętnie zobaczę słownikowe definicje potwierdzające, że "wzajemnie ekskluzywny" to to samo co angielskie "mutual exclusive".