Aktywne Wpisy

PorkaTurbo +325
#turboobrazki #portugalia #madera Fanal, położony na północno-zachodnim krańcu maderskiego płaskowyżu Paul da Serra, to jedno z najbardziej niezwykłych miejsc Atlantyku.
Gęsta mgła, powykręcane pnie i drzewa porośnięte mchem. Ten las jest częścią maderskiej Laurisilvy - reliktu dawnych lasów wawrzynolistnych, które w trzeciorzędzie porastały znaczną część Europy oraz rejony wokół Morza Śródziemnego. Do naszych czasów przetrwały jedynie na Maderze, Azorach i Wyspach Kanaryjskich.
Spacer tu daje poczucie
Gęsta mgła, powykręcane pnie i drzewa porośnięte mchem. Ten las jest częścią maderskiej Laurisilvy - reliktu dawnych lasów wawrzynolistnych, które w trzeciorzędzie porastały znaczną część Europy oraz rejony wokół Morza Śródziemnego. Do naszych czasów przetrwały jedynie na Maderze, Azorach i Wyspach Kanaryjskich.
Spacer tu daje poczucie
źródło: madera (4)
Pobierz
Hatsuban +251
Czy można już zdelegalizować @NewsweekPolska ? #logikarozowychpaskow
źródło: 575504387_1590824168991269_8086323735960096552_n
Pobierz

Nie mam doświadczenia z takimi wdrożeniami więc nie wiem gdzie szukać problemu. Aplikacja Django na pewno nie jest optymalna - np. jeden z widoków generuje obrazek przy każdym odświeżeniu ale czy to może być przyczyna ciągłego przyrostu pamięci?
Konfiguracja Apache jest konserwatywna:
StartServers 2
MinSpareThreads 1
MaxSpareThreads 2
ThreadLimit 32
ThreadsPerChild 16
MaxRequestWorkers 16
MaxConnectionsPerChild 4
Zmiana mpm nie zmienia sytuacji.
Ma ktoś pomysł co sprawdzić? Gdzie szukać problemu?
#apache #apache2 #django #djangoframework #python
źródło: comment_cvXDLb2OEYd3jc5ctAhgtBFP266oj7RS.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Użyj nginx + gunicorn jak człowiek, lub nginx + uwsgi.
A co do problemu: możliwości tak wiele jak komputerów na świecie. Może to być bug w konkretnej wersji Pythona, w konkretnej wersji Apache, w konkretnej wersji modpython, lub w niekorzystnym połączeniu którychś z wymienionych…
Nie wiem co pokazać żeby przeanalizować...
Było użyć nginxa… ( ͡° ͜ʖ ͡°) On mi żre 12M RAM przy ponad 100 domenach i wszystkie lecą po wsgi, kilka z nich (<5) po uwsgi.
Jeśli w Pythonie masz "wyciek pamięci" (memory leak) to prawdopodobnie trzymasz referencje do obiektów cały czas. Np. w globalnej tablicy albo wewnątrz innego obiektu trzymasz referencję do