Wpis z mikrobloga

Mirki mam pytanie odnośnie routera i jakości połączenia. Zmieniłem internet na światłowody i od tego czasu mam duże problemy z połączeniem, często uciekają pakiety, lagi i wszystko co najgorsze. Ostatnio kupiłem ps4 i tutaj już jest tragedia, aktualizacja 1gb prawie dwie godziny, co chwilę traci połączenie i ogólnie nie idzie grać. Niby od strony dostawcy jest wszystko okej i teraz pytanie mam jakiś zwykły dlink za 100zl możliwe że sobie poprostu nie radzi? Co byście polecili? #internet #router #pytanie #siecikomputerowe #sieci
  • 9
@murgal: Niby tak, tylko nie pasowało mi to do cyklicznego zrywania połączenia. No może poza pracą na granicy czułości fotodiody, ale to by wyszło przy pomiarach mocy. Jedyne co przychodzi mi do głowy dla takich objawów to "tańczące" kable w przypadku traktów podwieszanych.
@Rahan90: Lepiej położyć kabel przy następnym remoncie i mieć spokój (+trochę niższy ping i zdecydowanie niższy jitter), a póki co musisz się przyzwyczaić. Jedyne co możesz zrobić
Jedyne co przychodzi mi do głowy dla takich objawów to "tańczące" kable w przypadku traktów podwieszanych.

@wu7c7i: albo pracujące adapterki gdzieś hen hen w mufie od słońca ( ͡° ͜ʖ ͡°)