Mirki, wyjeżdżam niedługo na kilka tygodni do #dortmund. W Niemczech tak jak u nas trzeba rejestrować karty SIM, no i tu moje pytanie: jak najlepiej i najszybciej to zrobić jak już wyląduje na lotnisku? Mogę to zrobić jeszcze przed wylotem? W sensie gdzieś w Polsce zarejestrować niemiecką kartę. Jaką sieć polecacie? Najbardziej zależy mi na korzystnej ofercie internetowej. #pytanie #niemcy #emigracja
@inZagi: Możesz zarejestrować przez internet lub telefonicznie jeszcze przed wylotem jeśli oczywiście już ja kupiłeś. Natomiast na miejscu najprościej bezpośrednio u sprzedawcy bo zrobi to od ręki. (Trwa może z 10 min) jeśli chodzi o ofertę to Congstar ma niezłe promocję i Aldi. Plusem Congstara jest to że korzystają z sieci T-Mobile więc mają dobry zasięg.
@inZagi: ja to kupiłem kartę w lidlu (możesz kupić też w aldim), poszedłem do sąsiada niemca i za 6-pak mi tę kartę zarejestrował, dzwoniąc pod bezpłatny numer. Z tego co wiem (w lidl connect) , to za 5 gb transferu (bez lejka niestety) płaci się 15 euro na miesiąc, bądz 2 euro za 24h internet 1gb. Sama startówka, to w zależności od tego, czy chcesz kupić ze stickiem, czy bez, to
Wpis z mikrobloga
Skopiuj link
Skopiuj link