Aktywne Wpisy
Caracas +52
Moja córka w tym roku ma mieć pierwszy raz religię (idzie do zerówki w państwowym przedszkolu).
Dziś było spotkanie z księdzem - odwiedził klasę czy tam pokój gdzie przebywa grupa do jakiej uczęszcza moja córka.
Są tam zabawki różne plakaty na ścianach itp.
Teraz najlepsze ksiądz powiedział, że do czasu jego następnej wizyty mają zniknąć z ściany wszystkie dinozaury oraz rzeczy z nimi powiązane bo to sprzeczne z nauką kościoła i to
Dziś było spotkanie z księdzem - odwiedził klasę czy tam pokój gdzie przebywa grupa do jakiej uczęszcza moja córka.
Są tam zabawki różne plakaty na ścianach itp.
Teraz najlepsze ksiądz powiedział, że do czasu jego następnej wizyty mają zniknąć z ściany wszystkie dinozaury oraz rzeczy z nimi powiązane bo to sprzeczne z nauką kościoła i to
Jabby +760
Tekst dnia
#4konserwy #neuropa #publicystyka
(ಠ ͟ʖಠ)
Do wywodów autora dodałbym jeszcze jeden dzisiejszy problem — totalitaryzm idei, czyli marginalizowanie i obrażanie wszystkich ludzi, z którymi się nie zgadza, bez próby ich zrozumienia. Tym bardziej, że te wywody "troglodytów korwinowskich" są tak "popularne",
@flamel: Powiedziałbym, że wszyscy oprócz Korwina. Sam Korwin to nieruchomy punkt na mapie polityki do którego niezależnie od czasu można się odnieść bo zawsze, niezależnie od zastanej rzeczywistości powie to samo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@flamel: Tak, o czym Judt wspominał.
Prymitywna krytyka Kościoła na zasadzie "ciemnogród!" i "księża gwałco dzieci"
@flamel: Plz, nie.
@flamel: W sumie podobnie, ale w drugą stronę wygląda to w przypadku Razem. O ile jeszcze na początku tak jeszcze nie było tak teraz dla mnie dość wyraźnie skręcili w miejski elektorat obnosząc się bardziej z swoim progresywizmem. Tak jakby nie można byłoby działać tak wcześniej pozostać w takich kwestiach bardziej centrowo i nie
Szanuję za jakąś tam pracę u podstaw, ale większość tej partii to przeintelektualizowane, zblazowane dzieciaki z dużych miast, które nie tylko nie rozumieją, ale po
@flamel: @Strain: Tak, początek mieli świetny. Świetnie punktowali patologie wynikające z zatwardziałego liberalizmu. Protest w sprawie pielęgniarek, obrona zatrudnianych za niewolnicze stawki pracowników na najniższych szczeblach bez przywilejów socjalnych to były bardzo dobre akcje. Ale zamiast iść w tym tonie, z pozycji materialistycznych postanowili zostać formacją panlewicową ściągając do siebie cały elektorat który do tej pory nie miał do kogo się przykleić. Zagubili się trochę
@urs6: To, że PiS wyrywa im postulaty społeczne to jedno, a drugie to fakt, że Razem dostrzegło brak dobrze słyszalnej konkurencji w postaci progresywnej lewicy. A za taka ciężko uważać .N czy SLD. Bo planktonu występującymi z nowymi nazwami w postaci generałów bez armii jak np. ruch związany z Nowacką nawet nie liczę.
Tak przy okazji, nie
Co w takim razie jeszcze Ci się podoba w Razem, skoro zboczyli tak mocno w lewo, a ich najważniejsze pomysły realizuje PiS? Rozumiem, że od PiS odrzucają Cię kwestie światopoglądowe? Ale PiS (tj. jego trzon z Kaczyńskim czy Morawieckim) jest raczej centroprawicą, co pokazuje choćby jego niechęć wobec projektu ustawy antyaborcyjnej. To propaganda