Wpis z mikrobloga

@JBFC: xDDDDD

Masz 4 rdzenie kolego, nawet nie wiesz co masz ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@qlimax3: XDDDDDD Ale Ty jesteś spostrzegawczy XDDDDD
Myślałem wątki, napisałem rdzenie, nie wiem z czego masz taką zabawę. Przejęzyczenie nic więcej

@qlimax3: @khurghan: da, jak wyżej
@qlimax3: Xeony są bardzo rzadkie? Teraz Ty dosypałeś do pieca ( ͡º ͜ʖ͡º)
Cena też wzięta z kosmosu. Rozumiem że z przejęzyczenia palnąłem głupotę, ale kuźwa serio, nie rób ze mnie idioty z powodu jednego słowa. Piszesz z facetem który zaraz chapnie inżyniera informatyki i zdarza się mu pisać współbieżnie aplikacje. Nie jestem laikiem jak Ci się wydaje
@JBFC: dalej nie odróżniasz rdzeni od wątków, podaj mi 8 rdzeniowego Intela dostępnego w przestępnej cenie

Piszesz z facetem który zaraz chapnie inżyniera informatyki i zdarza się mu pisać współbieżnie aplikacje. Nie jestem laikiem jak Ci się wydaje

@JBFC: ojejku przepraszam, jak mogłem pisać z tobą, przecież ty jesteś "inżynierem informatyki" i pewnie przyszłym studentem prawa?
Wybacz mi za to, że ośmieliłem zwrócić ci uwagę, że piszesz nieprawdę ( ͡
@qlimax3: Doczepiłeś się mojego jednego błędu i próbujesz mnie zdyskredytować, kiedy zwyczajnie przyznałem się do niego i tak, masz rację, ten Intel nie ma 8 rdzeni, tylko 8 wątków przez zastosowanie intelowskiego ht. Ale nie bądź bezczelny i nie wmawiaj mi że nie widzę różnicy z powodu jednego wpisu który machnąłem na szybko

http://allegro.pl/intel-xeon-e5-2630v3-2-4g-20m-8cores-lga2011-3-i6406115866.html
Pierwszy lepszy, nówka. Poniżej pułapu który podałeś. 8 rdzeni, 16 wątków. Nie jest to cena i7, ale
@JBFC
I rozumiem, że dla Ciebie coś w co twórcy lekko wbijają #!$%@? i za co nie chcą wziąć pełnej odpowiedzialności to dla konsumenta ma być podstawa do uważania, że nabywają super jakość ?

Chyba, że Cię nie zrozumiałem..

@koorekk: Nie, chodzi o to że wciąż jest to gra Indy tworzona przez niezależne studio a mimo to co tydzień wychodzą update, gra jest dopieszczana i pielęgnowana w pewnym wyznaczonym przez twórców tempie. Silnik gry był zmieniany minimum jednokrotnie, wciąż wdrażane są poprawki. Ale mimo wszystko w tym bałaganie jest metoda, ponieważ gra jest pisana współbieżnie, wykorzystuje potencjał wielordzeniowych procesorów i ogólnie korzysta z zasobów komputera tak jak powinna.

Kwestia optymalizacji
@JBFC:
Dla mnie alfa to produkt w fazie koncepcyjnej, tworzonej na bieżąco, będący poprawiany. Więc się zgadza. Nie gardzę tutaj twórcami, którzy robią robotę tylko tym jak produkt jest sygnowany. Jednak jest to produkt "niepełnowartościowy" jakkolwiek byś tego nie nazwał i jakkolwiek twórcy by się nie starali to właśnie takim mianem go określili.

Więc chyba jest to jakiś powód, dzięki któremu można napisać, że optymalizacja to kwestia tego, że faza produktu
@JBFC: ojejku przepraszam, jak mogłem pisać z tobą, przecież ty jesteś "inżynierem informatyki" i pewnie przyszłym > studentem prawa?

Wybacz mi za to, że ośmieliłem zwrócić ci uwagę, że piszesz nieprawdę ( ͡º ͜ʖ͡º)

TOP KEK

Ja #!$%@?, teraz zobaczyłem dopiskę. Koleś. Najpierw starasz się robić ze mnie idiotę bo napisałem rdzenie zamiast wątki za co przyznaję się do błędu, na co Ty dalej ciągniesz temat
@JBFC: powiem szczerze, że jestem w szoku, u mnie na i5 4570 i GTX980 nie mam takiego obciążenia, a w grze mam wszystko na max wyżyłowane w ustawieniach graficznych ;)