Wpis z mikrobloga

Mirki, tak sobie myślę, że w tym momencie najlepsze co może zrobić #hgw to podać się do dymisji.

Dlaczego: dymisja prezydenta miasta/burmistrza przed upływem połowy kadencji oznacza przedterminowe wybory. W #warszawa Platforma ma wciąż spore poparcie i jest szansa, że utrzymałaby władzę w mieście. Wszelka lemingoza, zieloni, kolorowi czy nawet .nowocześni (o ile nie wystawią własnego kandydata) będą głosować na kandydata PO. Swoje dołoży też #kod w podzięce za przekręcanie ilości osób na demonstracjach (przypadek, kiedy Jóźwiak wyliczył 250 tys, a policja ledwo 40 tysięcy). Dla słabnącej #po miasto jest cennym bastionem.

A co w przypadku, gdy Bufetowa poda się do dymisji lub zostanie odwołana przez wojewodę w listopadzie lub później??? zarząd komisaryczny do końca kadencji. Czyli na wniosek wojewody (i/lub Rady Ministrów)...

Oczywiście, nie zmienia to faktu, że do pudła ktoś prędzej czy później pójdzie! :)
#afera #reprywatyzacja #po #pis #nowoczesnapl #polityka #polska #wydarzenia

btw. https://www.youtube.com/watch?v=XpTJmSxnWiY
  • 6
@gmm2005: czemu tak bardzo Ci zależy na tym, żeby PO znowu rządziło w Waw? Gadam z różnymi osobami. Jeden kolega powiedział mi wprost, że jest gejem, a PO nie ma nic przeciwko homo. Nikt inny nie podał mi konkretów. Mi to wisi, kto będzie rządził, bo uciekam z Warszawy niedługo, ale chciałbym poznać Twoje zdanie.
@byKamel: źle mnie zrozumiałeś. Nie zależy mi na tym, żeby PO rządziło w Wwie. Zobacz proszę jakie treści ostatnio wrzucam - sporo jest o reprywatyzacji i przekrętach. Dla PO można mieć dobre rady, ale ta parta jest tak głupia, że z nich nie skorzysta. Powiem więcej, po przegranych przez #komorowski wyborach różni krytyczni wobec Platformy publicyści dawali jej dobre rady, ona z nich nie korzystała i dalej pchała się w przepaść.