Wpis z mikrobloga

@Basiura: aj karramba, zagadalem się z kumplem, a szama dla mnie bo zbieralem sie juz do domu - na tym nizej lepiej widać mięso (medium tak myślę)
@niggerinthebox: @karacz: rano napiszę
@Kressska: kaczka temperatura pokojowa, skóra lekko nacieta, na skóre tylko sól, gorąca patelnia, bez oleju - kaczka sama wytopi. jak się zezłoci, obracam na chwilę (zamykam kaczkę) na powró skóra w dół i do piekarnika razem z
potfurov - @Basiura: aj karramba, zagadalem się z kumplem, a szama dla mnie bo zbiera...

źródło: comment_rD4GDCcIkushdV9QFjZtwDci5T7jUbXG.jpg

Pobierz
@niggerinthebox: @karacz: @Kressska:
1. Kus kus - 1 część kuskusu na 1 część wody - harissa i sól do smaku. Dodałem wiśni z zalewa (griottines) gdy byl juz gotowy.

2. Jabłka (pink lady) - Usmażyłem na klarowanym maśle, dodałem przeciskany sok z pomaranczy i na malym ogniu redukowałem. Gdy sos zgęstniał dodałęm 1/3 łyżeczki masłą w temp. pokojowej - sól, pieprz, cukier (male szczypty) do smaku.

3. Kaczka -