Aktywne Wpisy
Keria +11
26 latek, który nigdy nie pracował to bardzo źle brzmi?
#przegryw #depresja #samobojstwo #fobiaspoleczna
#przegryw #depresja #samobojstwo #fobiaspoleczna
Nic_tu_po_mnie +11
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Po dwóch dniach wysłał mi maila:
No i teraz:
1. W regulaminie Allegro, jeśli sprzedający jest osobą prywatną (tak jak w tym wypadku) dalej przysługuje odwołanie w ciągu 14 dni, ale z podaniem przyczyny.
2. Przyczyna którą on podał - no, #!$%@?, nie jest to zależne ani od procesora ani ode mnie, jest to wina jego konfiguracji / chłodzenia.
3. Odpisałem mu, że nie jest to ani moja wina, ani procesora, a raczej tego co on tam ma jeszcze (obudowy, chłodzenia, itp.). Zaoferowałem bezpłatne konsultacje.
4. Procesor jest sprawny w stu procentach, wyczyszczony z pasty termoprzewodzącej (przed wysyłką).
I co teraz murki? Nie chcę tracić czasu na kolejną aukcję, szczególnie, że a) poszedł za półdarmo b) szybko wysłałem. Przyczyna którą koleś podaje jest moim zdaniem śmieszna; to tak, jakby kupić samochód i chcieć go zwrócić, bo wymaga paliwa.
Jak to rozegrać? Czy podzielacie moją opinię, czy jednak koleś ma rację?
#pomocy #kiciochpyta #januszebiznesu trochę?
@marahin: może koleś jest debilem i nie nałożył pasty?
ale ja nie jestem przedsiębiorcą, a osobą fizyczną:
@mamnatopapiery: Gdzie w regulaminie jest ta furtka?
@marahin: No dobra, ale jakie on podaje temperatury, twoje nie mają znaczenia.
Pomijam ten przypadek, bo kupujący pewnie nie potrafi założyć chłodzenia, a sprzedający inaczej niż zwrotem wady i tak by nie usunął.
Ty pisałeś
Rękojmia to nie jest furtka. Normalne polskie przepisy. Ma prawo reklamować dużo później niż te 14 dni, ale nie chodzi o podanie przyczyny, tylko o istnienie wady.