Wpis z mikrobloga

Mirki potrzebuje pomysłów na kupno samochodu

- budżet ~10k, jak będzie jakaś super sztuka to do 13-14k
- nadwozie- preferowałbym sedana, wielkościowo to powiedzmy audi a4, honda accord, mistubishi galant. Ale podoba mi się też np. mazda 3 więc jestem otwarty na propozycje.
- powyżej 120KM

#kupautozmikro #motoryzacja
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

kupisz Aero

@dGustator: Jak mi znajdziesz 9-5 Aero (prawdziwe Aero a nie przeróbkę z nakładkami z jakiejś niższej wersji) polifta w dobrym stanie w budżecie do 18-20k, to stawiam dobrą łychę. Obserwuję fora klubowe, grupy na pejsbuku i nawet tam zdarzają się cudactwa. Im więcej widzę i czytam, tym bardziej zaczynam się bać tej marki. A tak mnie wciąga...

• Odpowiedz
@UowcaTroli: poliftowego w tej cenie kupić trudno, ale Aero z 2001 się zdarzały i to bardzo ładnie zachowane :) Oczywiście potrzeba sporo cierpliwości w poszukiwaniach. Mój znajomy Saabomaniak kupil Aero Kombi z 2002 za 12 tys. gdzie do zrobienia były drzwi kierowcy i przedni błotnik.

Na grupach FB też zdarzają się ulepy, ale tam zawsze ktoś szybko „okazję” przejrzy, a wystawiający ustawiani są do pionu.
  • Odpowiedz
@dGustator: Pamiętajmy, że takie auto z 2001 roku już będzie mieć pewnie z 300-400k km nakręcone a konkretne naprawy w tych autach do tanich nie należą. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Rozrząd to ca 2-3k cebulionów i wymienia się go w okolicy 200-240k km, dobrze kojarzę? Żeby człowiek miał pewność przed zakupem... Mam dosyć ładowania połowy wypłaty w samochody - w ostatnim roku za wszystkie naprawy kupiłbym
  • Odpowiedz
@UowcaTroli: większość samochodów z tamtych lat będących nadal w użyciu to loteria, ale sprawdzić można wszystko - kwestia tego, czy warto. Kiedyś na szwedzkich ogłoszeniach widziałem 9-5 Aero 2004 z przelotem 600 000, więc przebieg 200 - 300 tys. to raczej minimum 2/3 jego żywotności. Kluczowe jest jednak to, jak się o samochód dba… Właściciele Saabów (ci którzy uczestniczą w społeczności) o auta dbają, ale nie znaczy to, że każdy
  • Odpowiedz