Wpis z mikrobloga

#oswiadczeniezdupy #rio2016
Wykopki to jeszcze gorsi niedzielni kibice od januszy.
Niezmiernie kisnę z tego, że mamy poniedziałek, a na wypoku ludzie dalej bóldupią na radwańską. Różnica pomiędzy tenisem ziemnym, a wieloma innymi sportami jest taka, że dla takiej Radwańskiej to po prostu kolejny turniej w roku. A jak ktoś bóldupi o to ile to z jego kieszeni nie poszło na Radwańską, to niech pamięta, że przez cały czas ona zarabia na siebie sama i jedyne co PKOL mógł jej zasponsorować to wakacje w Brazylii. Koszty wysłania jakiegoś gościa, który uprawia kajakarstwo górskie i zająwszy 11 miejsce stwierdzi, że jest z siebie bardzo dumny, bo w Londynie był 15, a w Pekinie 18, są po prostu nieporównywalnie większe, a jakoś o tym nikt nie mówi xD

Poza tym co, no prawda jest taka, że Agnieszka po prostu nie była w zbyt dobrej formie i na to się nie da nic poradzić. Ciekawe czy w Serbii też ludzie #!$%@?ą na Novaka, bo za ich hajs sobie Rio baluje xD

Tak jak pisałem, wykopki to jeszcze gorszy sort kibica od januszy, bo oni tam chwilę pobiadolą i zmieniają kanał. A wykopki żyją tym przez najbliższe kilka dni, puszczając w niepamięć wszystkie dotychczasowe osiągnięcia. No i przy tym samym ciągle śmieją się z januszy... eh.
  • 6
@Wojt_ASR_: Moim zdaniem krytykując jedną skrajną postawę popadasz w drugą. Wiadomo, że teorie o specjalnym odpuszczaniu zawodów przez Radwańską mają niewiele wspólnego z rzeczywistością. Ale z drugiej strony trudno przemilczeć fakt, że czołowa zawodniczka świata wygrywa jeden mecz w ciągu trzech IO. Jak według Ciebie ludzie mają zareagować? "Nie no spoko Isia, będziem dalej kibicować w następnym turnieju WTA w Ułan Bator"?
Krytykowanie sportowców to normalna rzecz i będzie mieć miejsce
@Quill: @Wojt_ASR_: Mnie natomiast irytuje, że Radwańska pół roku temu była bohaterką wykopu, a dziś wyciera się nią podłogę.

Przecież nie przegrała specjalnie. Jakby się pannie nie chciało, udałaby kontuzję, nikt by nie miał pretensji, ona święty spokój. Skoro się pofatygowała, to raczej po to, aby osiągnąć dobry wynik.

Życzę zresztą dziewczynie z całego serca sukcesu w mikście, właśnie po to, aby połowie kraju zrobiło się niezmiernie głupio.
@Quill: Ale przecież my nie mówimy o kibicach Radwańskiej, bo takowi nią podłogi nie wycierają. Mówimy o januszach, sorry, wykopkach, którzy oglądają ją 2 razy do roku - jak akurat gra w jakimś finale, czy tam półfinale.

Naprawdę myślisz, że Radwańskiej zależy na tym, żeby anon z Polski oglądał ją na jakimś ruskim streamie? Nie. Jej zależy na hajsach, i po części na sukcesach. A nie na tym, żeby jakiś anon
@Wojt_ASR_: To są igrzyska olimpijskie, więc raz na cztery lata wiele osób staje się januszami strzelectwa, jeździectwa, gimnastyki czy właśnie tenisa. Nie wiem dlaczego z tego powodu mieliby obowiązek milczeć gdy Radwańska, jedna z najlepszych tenisistek świata, po raz trzeci z rzędu przedwcześnie odpada z igrzysk olimpijskich. Tłem całej sprawy jest jej niefortunna wypowiedź z Londynu, w której określiła swoje priorytety. Ludzie jej to teraz wyciągają dodatkowo ubarwiając teoriami o celowych