Wpis z mikrobloga

Jak tak patrzę, z jednej strony gra miała kiedyś klimat, nie było różdżek i magowie latali że skull staffem, nie było soul pointow i robiłeś runy do oporów, była większa satysfakcja z posiadania dużych skilli, z drugiej strony hlvlowi magowie mieli przesrane z manasami, które dawały średnio po 70 many, paladyn miał tylko kuszę, dmg knighta był mizerny, a druid poza siohowaniem i parę exori nie potrafił nic (no chyba że kupione sdki), a podróż z thais do venore to była loteria czy padniesz czy nie #pdk. Z kolei dzisiaj offtrainy, hotkeye, softy nie softy, zero satysfakcji z gry.

#tibia
  • 7
@laress:ale byly i plusy kiedys uzywanie sd od mlvl a nie lvl robienie uh od 14 lvla juz jakis ciekawy chajs wpadal nie robiac nic oprocz stania i jedzenia xD solowanie potworkow gora/dol rp albo magiem Wspólne hunty były wyborne np. bicie 1 respa demona albo dla xD Najbardziej zazdroszcze dla tych ludzi co zabili pierwsze sztuki demcow albo wrl i zdobyli golden helmety itp uhhh :< ( ͡° ʖ
magowie latali że skull staffem

klimat

@laress: xDDD

Gram od 7.6 i parę razy do roku wbijam zobaczyć co się zmieniło, wg mnie jedyne minusy to offline training i item shop. Chociaż boli mnie też, że nikt już nie używa summonów, ale tak to jest jak dwa summony kosztują tyle co UE. Runy też mało kto robi bo przez ten czas masz większy profit na expie dzięki Dżinom, Rashidowi i Yasirowi.
@laress: dlatego polecam kazdemu medivie
masz takie 7.4 z tym, ze jest kilka nowych broni i terenow, moim zdaniem to jest idealna wersja tej gry jaka moglaby powstac
@Elec: Uważaj jak chcesz, ale z perspektywy czasu ciekawie wyglądało expienie sorcem/druidem na niskim lvlu. Co do hotkeyów, to przynajmniej wtedy tibia wymagała skilla, zwłaszcza podczas wojen, gdzie nie mogłeś celować sdkami z battle lista, co do e-visa akurat się zgadzam, ale zmieniłbym tylko to. Co do gsa koło DC, byłem tam parę razy i ani razu się nie natknąłem. Speary wtedy były bardziej realistyczne, a poza tym, wolałbym to i
@laress: Ciekawie? Tzn. tak samo jak knightem? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nie gram na pvp więc hotkeye to dla mnie QoL bez żadnych skutków ubocznych. Przy czym jeśli chciałbyś zmusić magów do manualnego atakowania niech paladyn i knight też muszą używać broni co każdy hit. Można za pustynią iść dłuższą drogą w lewo przez outlaw camp, ale jak będziesz szedł prosto to się #!$%@? w gsa.

wolałbym
Pobierz Elec - @laress: Ciekawie? Tzn. tak samo jak knightem? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nie gram na pvp wię...
źródło: comment_Ul9V2MrLwWFKjOx3MHv8I3PzpgPSNMYY.jpg
@Elec: #!$%@? typie, kiedys knight czy palek nie zadawali aż tak dużego dmgu z broni, zwłaszcza ten pierwszy. Paladyn bez umiejętności celowania SDkami na wojnie był bezużyteczny, tak jak mag/druid

Jak twoja ręka ma większy zasięg niż kusza to się zapisz do rzutu oszczepem xDDDD

Chodziło mi o podnoszenie spearów