Aktywne Wpisy
Blueweb +10
Zaintrygowany nietuzinkowymi postaciami takimi jak Adrian Ś aka. Goaskalice, Agatk czy kleboldswaifu - które dostrzegłem pod dzisiejszym wpisem w aktywnych, mam prośbę ;) Czy mógłby ktoś mi, nowemu wykopowiczowi, przybliżyć nieco jej historię, lub podzielić się innymi równie ciekawymi tutaj postaciami?
#thebestofmirko #contentnadzis #pytanie #heheszki
#thebestofmirko #contentnadzis #pytanie #heheszki
Powiedzmy, że chce na własny użytek sobie zrobić jakąś stonkę, nie chce od razu korzystać z gotowych szablonów, ale ją stworzyć, co musiałbym się nauczyć? (1)
A teraz załóżmy drugi scenariusz, że chce w miarę miły i prosty sposób stworzyć jakąś stronę, z jakiegoś szablonu i mieć możliwość ewentualnie jego modyfikacje, co w takim wypadku potrzebuje? (2)
W w takim wypadku muszę się zaznajomić z czymś takim jak Joomla, czy WordPress?
#pytanie #programowanie #stronywww #stronyinternetowe #wordpress #joomla #tworzeniestron
Komentarz usunięty przez moderatora
Osobiście mogę polecić Django
To może tak na przykładzie. Jak myślicie co trzeba umieć aby ogarnąć taką stronkę http://www.mikrokontroler.pl/ taki przykład, a powiedzmy że po zarejestrowaniu się na stronę można w sumie będzie tylko oddawać artykuły do listy ulubionych. A każdy artykuł też może być wyszukiwany po tagach.
Po środku jest taki fajny przełącznik, trzy kwadraciki
boję się, że możesz za mało ogarniać, wydaje mi się, że to będzie nie mało pracy (przynajmniej tydzień?) dla kogoś kto siedzi w temacie i zna się na tym. Jeżeli tego nie robiłeś
@Pies_: Możesz coś o tym backedzie powiedzieć więcej?
Co do języka programowania to najwięcej z C ogarniam.
Co do czasu to mi się nie śpieszy, robię to dla siebie i czy skończę to w 3 tygodnie,
Wordpress był przewidziany do blogów, ale zrobił się tak popularny, że często stosuje się go przy różnych stronach. Osobiście za nim nie przepadam - jest wolny i co pewien czas okazuje się, że przez plugin czy inny wynalazek do wordpressa był włam na serwer.
O joomli też
Przykłady stron na wordpressie - techcrunch.com, iphoneblog.pl, antyweb.pl, chyba nawet spidersweb.pl. Ogólnie można postawić na Wordpressie zwykłą stronę, która nie przypomina bloga.
Nie mam zamiaru robić stronki na zlecenie, w przyszłości chce postawić swoje dwie prywatne stronki i chce mieć możliwość poustawiania wszystkiego tak jak chce :P
PS Wordpress, tak, ale ty podałeś dwie strony gdzie można sobie darmowego bloga założyć. (a ja nawet już swoją domenę mam :) )