Aktywne Wpisy

CeZ_ +32

Nie chce mi się grać w gry. Jak włączę, to spoko, to potrafię się wciągnąć i jakąś tam przyjemność taka gra potrafi sprawiać, ale najpierw muszę ją włączyć, a rzadko kiedy chce mi się to zrobić. Nie czuję tej ekscytacji, którą czułem jako nastolatek; ekscytacji, która kojarzy grę niemalże z wyczekiwaną przygodą. Jeszcze dzisiaj pamiętam, jak w szkole przed feriami zimowymi na jednej z lekcji wyobrażałem sobie, jak będę w czasie wolnym

Witam mirków, szczególnie #programista15k
Warto brać się za naukę programowania? Obecnie jestem na ostatnim roku elektroniki w technikum i umiem pisać jedynie na mikrokontrolery AVR w języku Bascom. Warto brać się za jakąś javę, C, python itp? Niekoniecznie język na AVR. Chciałbym coś pouczyć się we własnym zakresie. Jest sens? Dobra książka da radę?
Bascoma raczej odpuść i naucz się C, nie jest taki trudny. Sam kiedyś używałem Bascoma ale teraz jakoś nie mogę na niego patrzeć a kiedyś byłem anty C ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mówisz o programowaniu na AVR czy ogólnym na jakieś Androidy, IOS, Windows itp. ?
Chciałbym coś podłapać żeby na linuksie móc zrobić jakąś aplikację coś ala gtk, qt. Nie mam pojęcia jak się do tego zabrać, ale zintegrować atmegę z komputerem byłoby miło ( ͡° ͜ʖ ͡°)