Wpis z mikrobloga

@impact18: Ja właśnie za 1100zł kupiłem S6 Edge + co prawda z pękniętym ekranem ale niewidocznie bo koło głośnika u góry, Note 4 jest świetny, ale odcisk palca działa fatalnie (jedyny chyba minus) no i nie ma wbudowanego Qi tylko trzeba dokupić klapkę.

Co do samej aukcji. Sam jakiś czas temu kupiłem Note 3 i mimo iż wyglądał 100% identycznie, to jednak była podróba (działanie S-pena, ekran matowy, android itd, po
@Carlos_Irwin_Estevez: ciekawi mnie sprawa z tym kurierem. Gość otworzy paczkę stwierdzi, że to podróbka, nie odbierze i co? Kurier wróci z otwartą paczką?
@TSoprano: telefon mimo dwóch lat na rynku bebechy ma konkretne. Długo minie zanim będzie mu brakować mocy.
@impact18: pytaj typa o dokumenty, skąd jest telefon itp. Za bardzo naciska ze sprzedażą także uważaj po podróbek nie brakuje
@manikcs: Zależy od firmy kurierskiej, w większości jest tak samo, ale jak dasz 10zł kurierowi to zrobi tak żeby było ok. Tak czy owak jak jest tel zapłacony to możesz sprawdzić i jak się nie będzie zgadzać to spisujecie protokół szkody na otwarcie i oględziny, w jednych firmach jest tak że może kurier zabrać w innych że nie - ale za 10zł może zabrać zawsze :)

Tak czy owak w totalnie
@TSoprano: z tego jest napisane to ma dostać. Wiadome jak będzie to będzie. Android N też jakiś ekstra nowości nie wprowadza żeby trzeba było płakać. Reszta firm też nie jest lepsza co do aktualizacji.
@Carlos_Irwin_Estevez: kurier spisuje protokół SZKODY w transporcie. Skąd kurier ma wiedzieć czy telefon to podróbka czy nie? Jak widzi uszkodzenie to wiadome. Chyba nie podpisze protokołu który ktoś mu podyktuje bo sam za to musi odpowiadać
@manikcs: Bzdury gadasz (jestem kurierem, a dokładnie szefem wszystkich,s woich kurierów). Kurier spisuje protokół z klientem i pisze : paczka nie uszkodzona, zawartość paczki taka a taka, towar nie uszkodzony, imei urządzenia taki a taki (i już nikt nie podważy co było w środku) i dopisek w uwagach "klient twierdzi iż towar jest nieoryginalny i niezgodny z zamówieniem". Bęc -> sztum