W całym tym szale z #pokemongo jedno mnie bawi. Większość graczy, skończyła swoją pokemonową przygodę z dzieciństwa na pierwszej serii pokemonów, może liznęła trochę drugiej. I niechaj tylko wspomnę o nazwie pokemona jakiej ta osoba nie pamięta, to zaraz się zaczyna, hurr durr nowe pokemony, głupie, tylko stare, hurr durr, brzydkie są nowe, nieprzemyślane, beznadziejne... nie zgodzę się. Sam przerwałem pokemony na początku drugiej serii - wtedy skończył się na to hype w Polsce, po prawie 10 latach wróciłem, pograłem w nowsze gry, przerobiłem kilka serii przygód Asha i nie widzę absolutnie niczego, co zasługiwałoby na AŻ taką pogardę. Za pierwszej serii też mieliśmy kilka... potknięć? Chociażby Digletta, który ZAWSZE wystawał z ziemi, a potem zmieniał się w trzy sztuki, Voltorba/Electrode-a, których idei do teraz nie rozumiem, czy Exeggcutea, który był grupką jajek, które ewoluowały w wielkiego ananasa, czy co to tam było. Wrzućcie na luz - wszystkie poki są fajne i każdy znajdzie przynajmniej grupkę swoich wielbicieli ( ͡°͜ʖ͡°)
@Niewierny_Mops: Najlepsi są Ci znawcy, którzy uznają tylko pierwszą serię, a z wiedzą u nich jeszcze gorzej niż u totalnych normików. Mimo to, nie przeszkadza im to #!$%@?ć jacy to są mądrzy i doskonale wszystko ogarniają.
@Sachees: Kiedyś zacząłem chyba w Blacka grać, ale te różnice między wersjami, przez brak zdecydowania całkowicie porzuciłem serię. W, B, W2, B2? Która najlepsza?
@MichalPerez: Graj od pierwszej, w którą nie grałeś. Stopniowo będziesz się uczył rzeczy, które były dodawane z kolejnymi grami.
@Niewierny_Mops: Oczywiście, że te nowe są beznadziejne. Dwie kulki, gdzie ewolucja tylko zmienia kolor, 3 bezkształtne fioletowe "gluty", gruby smok. A nie, czekaj. To pierwsza generacja. (✌゚∀゚)☞
@FeniEnt: Nie no, 1, 2, 3 i 4 generacja już ograna. Black skończony może gdzieś na 2, 3 gymie i po prostu jak już mam wrócić to wolałbym najlepszą z tych czterech opcji wybrać, bo czasu na każdą raczej mieć nie będę :/
@MichalPerez: Wybierz dwie z nich po prostu. Różnica między Black i White oraz ich kontynuacjami jest taka jak w poprzednich generacjach. To nie wyścig, nie musisz tego wszystkiego skończyć jak najszybciej. :)
#gry #chinskiebajki #pokemon #niepopularnaopinia
@Niewierny_Mops: Oczywiście, że te nowe są beznadziejne. Dwie kulki, gdzie ewolucja tylko zmienia kolor, 3 bezkształtne fioletowe "gluty", gruby smok. A nie, czekaj. To pierwsza generacja. (✌ ゚ ∀ ゚)☞