Wpis z mikrobloga

@hojrak: chwila czyli czerwony samochod moze tylko wjechac bo polcijant patrzy sie w jego strone? jak mnie zatrzymal? nie moge za niego wjechac?
  • Odpowiedz
@mlg20: prawa ręka wyciągnięta, lewa dochodząca. Wygląda jakby kierował czerwonego w prawo. Ty stoisz.
Jakby Ci pokazał "za głową", to możesz go wziąć z tyłu, nigdy inaczej. W tym przypadku to nie jest sygnał dla Ciebie.
  • Odpowiedz
@mlg20: pytanie nie dotyczy tego kto co może. Twoje pytanie wyklucza Twój ruch. I to jest pewne.
Ciężko wydedukować ze statycznego obrazka, bo nie widać gestów, ale wydaje się, że tylko czerwony może się ruszyć i tylko w "twoje" prawo (prawdopodobnie lewa ręka policjanta poszła ze strony czerwonego w prawo - do przedramienia, bo prawa jest bardziej wyciągnięta).
  • Odpowiedz
Policjant stojący bokiem z wystawioną ręką zabrania wjazdu za niego. To znaczy, że możesz skręcić w prawo, ale nie możesz prosto ani w lewo, bo to by wymagało ominięcia policjanta. Ja to tak rozumiem.
  • Odpowiedz
@mlg20: barki wskazują możliwość wjazdu na skrzyżowanie, wyciągnięte ręce oznaczają skręt w lewo przed policjantem. Możesz chyba jechać w każdą stronę, bo ta pozycja jest niekolizyjna z twojego kierunku. Wg mnie powinien i kiwać za siebie i pokazywać w lewo.
  • Odpowiedz