Wpis z mikrobloga

Jeśli chcesz "wyciągnąć" gotówkę z karty kredytowej nie płacąc prowizji, kup np. w Castoramie jakąś rzecz, po czym ją zwróć. Dostaniesz zwrot gotówki. W Castoramie działa, ale nie gwarantuję, że w każdym sklepie zadziała, bo możesz dostać zwrot na rachunek karty.

#cebuladeals
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kinollos: wypłać kasę w Żabce? ( ͡º ͜ʖ͡º)

Zresztą pomysł słaby i c--j a nie cebuladeals - w Media Markt na przykład nie działa bo jeśli zapłaciłeś kartą to zwrotu dokonują na kartę ;)
  • Odpowiedz
@Lapidarny: Czytanie ze zrozumieniem się kłania :) wiadomo, ze nie jest to kasa za darmo, ale jak cię przyciśnie, to zawsze jest jakaś alternatywa bez straty >5zł za prowizję
  • Odpowiedz
@Lapidarny:

W Castoramie działa, ale nie gwarantuję, że w każdym sklepie zadziała, bo możesz dostać zwrot na rachunek karty.

Zresztą pomysł słaby i c--j a nie cebuladeals - w Media Markt na przykład nie działa bo jeśli zapłaciłeś kartą to zwrotu dokonują na kartę ;)

wiadomo, ze nie jest to kasa za darmo

to na c--j tagujesz #
  • Odpowiedz
@kinollos: jak ktos nie ma rozumu i rzuca sie na gowniane promocje karty kredytowej, zeby dostac kubek albo 20zl w bonie, to nic dziwnego ze ma takie problemy.
Trzeba patrzec co pisza w umowach i w tabeli oplat i prowizji i wybierac swiadomie, a nie na zasadzie na pepper/mirko napisali ze dostane gowno w papierku jak zaloze kredytowke to dawaj grazyna zalozymy dwie.

A potem akcje, jak tu wyplacic kase
  • Odpowiedz
@PurpleHaze: Nic takim ludziom nie poradzę, ale to już inny temat. Ja mam kartę całkowicie za darmo i tylko dlatego ją jeszcze mam. Z tego co wiem, to nie ma karty kredytowej, która umożliwia wypłatę z bankomatu bez prowizji.
  • Odpowiedz
@PurpleHaze: myślę, że to raczej chodzi o te promocje "wydaj naszą kartą pierdyliard złotych, a dostaniesz tablet" i to, że nie zawsze jest jak wydać ten pierdyliard, a tablet fajny ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@raq195: no wlasnie sek w tym ze oni to weryfikuja, bo byly juz placze na stronach typu "jak oszukac bank tam i z powrotem". W regulaminie jest wydaj XXX na zakupy, to janusze kupowali tu i tam sprzet, a potem w ciagu tych paru dni robili zwrot i mysleli ze system wydymali... A tu tablecika nie wyslano, bo niespelnienie warunkow promocji %-)
  • Odpowiedz
@kinollos: W Kauflandzie można kupić kartą bony podarunkowe (10, 50, 100zł), jak nic ostatnio nie zmienili (warto się zapytać w POKu) to wydają resztę z tych bonów w gotówce ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ja swego czasu przy promocjach, gdzie właśnie musiałem wydać ileś tam zł kartą, kupowałem je i spokojnie z tego bonu za 100zł wydawali mi nawet ponad 90zł reszty :D
  • Odpowiedz