Wpis z mikrobloga

Mirki spod tagu #programowanie i #androiddev mam zrobić prostą apke na androida ( #xamarin ) i uwp, na razie skupiam się na andku, aplikacja typu WebView, stoję przed dylematem ponieważ muszę jakoś przechwycić email (podczas logowania na tej mobilnej wersji strony) myślałem żeby przechwycić jakoś z konsoli ? jest możliwość żeby mi zwrócił po stronie weba do konsoli tego wpisanego maila, ale jak go potem wyciągnąć z tej konsoli i zapisać gdzieś do stringa? czy może istnieje jakieś inne rozwiązanie, raczej jestem początkującym w branży dlatego #naukaprogramowania jakieś rady jak to ugryźć?
  • 6
@M4ks: mam aplikację która otwiera w aktywności stronę www na której jest logowanie, potrzebuję przechwycić z poziomu aplikacji mail którym użytkownik się loguje do tej strony. I tu moje pytanie jak to zrobić? Mogę zrobić tak żeby ta strona po zalogowaniu się użytkownika wyrzuciła do konsoli maila którym się dany użytkownik zalogował, a ja musiałbym tylko tego maila odczytać z konsoli i zapisać do stringa